Iškritus gausiam sniegui Kauno kalėdinei eglutei prireikė pagalbos | Kas vyksta Kaune

Iškritus gausiam sniegui Kauno kalėdinei eglutei prireikė pagalbos

BERTA BANYTĖ 2018/12/18 16:36
Stopkadras

Pirmadienio vakarą pagrindinę miesto kalėdinę eglutę juosė užtvara, už kurios plušo darbininkai. Vakar dangui nepagailėjus sniego ir gausiai prapliupus į žemę dideliems kąsniams snaigių, Kauno žaliaskarei prireikė patobulinimų, kurie kalėdiniam medžiui padėtų išlikti tokiam pat primenančiam pasaką kaip anksčiau, nepaisant visų įmanomų oro sąlygų pasikeitimų.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ bepilote skraidykle užfiksavo verdantį veiksmą Kauno Rotušės aikštėje, o menininkė Jolanta Šmidtienė atskleidė, kokių pakeitimų sulaukė šiųmetė rekordinio aukščio miesto kalėdinė eglutė ir teritorijoje esanti kita šventinė atributika.

„Truputį padirbėjome ir patobulinome ant žaliaskarės esančias švieseles. Tuomet, kai labai gausiai apsnigo pusnių dekoracijas, sniego paklotas uždengė ant pastarųjų esančias lemputes. Todėl į visas pusnių dekoracijas įdėjome papildomus prožektoriukus. Tačiau kol kas jų dar neįjungiame. Jei artimiausiu metu dangus vėl prapliups gausiomis snaigėmis, įžiebsime šiuos papildomus patobulinimus, kad kalėdinė eglutė būtų kuo šviesesnė“, – sakė J. Šmidtienė.

Pasak jos, atsakingų darbininkų dėmesio sulaukė ir aplink žaliaskarę esančios skulptūrų dekoracijos, kurios dėl lankytojų gausos šiek tiek nusidėvėjo, todėl teko paplušėti prie jų atnaujinimo.

„Sutvarkėme ir po medžiu esančius lašo formos krėslus-supynes. Žmonės jas labai pamėgo, todėl supasi ne po vieną, o po du ar tris asmenis vienu metu. Tad teko skirti šiek tiek priežiūros ir joms. Tai – įprastas procesas, kurį koordinuojame. Jokių nenumatytų nesklandumų nekilo“, – šypteli pašnekovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA