Kauno valdžia vykdo derybas su „Kautra“ dėl nuostolingų maršrutinio taksi maršrutų (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kauno valdžia vykdo derybas su „Kautra“ dėl nuostolingų maršrutinio taksi maršrutų (atnaujinta)

BNS 2018/12/18 08:39
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybė su maršrutinio taksi paslaugas teikiančia bendrove „Kautra“ derasi dėl dviejų nuostolingų maršrutų.

„Šiuo metu su „Kautra“ vyksta derybos. Galime užtikrinti, jog kauniečiai nepajus jokių nepatogumų ir po sausio 1 dienos“, – BNS atsiųstame komentare sakė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Antradienį Kauno taryba pritarė, kad privačiai bendrovei nusprendus nutraukti sutartį, keleivių vežimą galėtų tęsti savivaldybės bendrovė „Kauno autobusai“.

„Tai yra techninis pakeitimas, vartotojams niekas nesikeis, tiesiog tai galimybė esant poreikiui pakeisti maršrutinių taksi maršrutuose mikroautobusus autobusais, esant poreikiui“, – tarybos posėdyje sakė P. Keras.

Taryba pakoregavo numatytus keleivių vežimo įkainius, numatant, kad jie galioja ne tik maršrutiniams taksi, bet ir autobusams, važiuojantiems 52–57 maršrutais. Dabar šiuos maršrutus Kaune administruoja konkursus laimėjusi bendrovė „Kautra“.

Tačiau sprendimo projekte nurodoma, kad „Kautra“ informavo savivaldybę ketinanti nutraukti keleivių vežimą 52 ir 53 maršrutais, nes šie yra nuostolingi ir nedengia net tiesioginių kaštų.

Savivaldybė kol kas nedetalizuoja, kokių veiksmų būtų imtasi, jei bendrovė iš tiesų nutrauktų sutartį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA