Gerą gynybą demonstravę žalgiriečiai Kėdainiuose pasiekė užtikrintą pergalę | Kas vyksta Kaune

Gerą gynybą demonstravę žalgiriečiai Kėdainiuose pasiekė užtikrintą pergalę

R. Tenio nuotr.

„Betsafe–LKL“ čempionato keturioliktojo turo Kauno „Žalgiris“ iškovojo tryliktąją pergalę. Sekmadienį žalgiriečiai išvykoje nugalėjo Kėdainių „Nevėžio“ komandą 79:55 (18:9, 20:17, 23:10, 18:19).

Rungtynes Kėdainiuose atidarė Derricko Waltono baudų metimai ir jo perdavimas Lauryno Biručio dėjimui. Netrukus L.Birutį po krepšiu dukart surado ir Paulius Jankūnas, kuriam aukštaūgis taipogi atsidėkojo rezultatyviu perdavimu – 10:9. Tuomet per kiek mažiau nei 4 minutes, likusias iki pirmojo kėlinio pabaigos, kėdainiečiai taškų nebepelnė, o „Žalgiriui“ aštuntąjį tašką rinko L.Birutis, jo netaiklų metimą taisė Edgaras Ulanovas, puikiai į žaidimą įsiliejo tolimą dvitaškį iš krašto pataikęs ir perdavimą Brandonui Daviesui atlikęs Rokas Jokubaitis – 18:9.

Prasidėjus antrajam kėliniui, E.Ulanovo tritaškis augino skirtumą iki dviženklio (21:11). Juvelyrinį prasiveržimą pademonstravo R.Jokubaitis, kuris kitose dvejose atakose po krepšiu surado E.Ulanovą ir prie trijų taškų linijos – Leo Westermanną (28:16). Keturis taškus iš eilės pelnė B.Daviesas (32:18), tačiau po to žalgiriečių puolimas kiek stabtelėjo. Per daugiau nei 5 minutes iki didžiosios pertraukos baudas sumetė A.White‘as ir P.Jankūnas, iš toli pataikė D.Waltonas – 38:26.

Trečiąjį kėlinį puikiai pradėjo Artūras Milaknis, įmetęs 8 taškus iš eilės (46:26). Netrukus jis atliko ir perdavimą A.White‘o metimui iš vidutinio nuotolio, o B.Daviesas kampe surado laisvą D.Waltoną – 51:30. Per likusias 5 trečiojo kėlinio minutes „Žalgiriui“ taškus rinko vienintelis B.Daviesas. Po krepšiu dominavęs vidurio puolėjas triskart dėjo iš viršaus, iš eilės pelnė 10 taškų ir padidino kauniečių persvarą iki 61:36.

R.Jokubaitis skirstė perdavimus ir ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai tritaškiui išvedė pirmuosius taškus „Betsafe–LKL“ čempionate pelniusį Luką Ulecką ir kabino kamuolį L.Biručiui – 66:38. Paskutinieji iš žalgiriečių pasižymėjo Marius Grigonis ir 4 taškus iš eilės rinkęs Thomasas Walkupas, o rungtynes užbaigė naudingiausio mačo žaidėjo R.Jokubaičio 7 taškai iš eilės – 79:55.

„Žalgiris“: B.Davieas 16 (13 min., 8/9 dvit.), R.Jokubaitis 11 (6 rez. perd., 3 per. kam., 19 naud. bal.), L.Birutis 10 (5/7 dvit.), D.Waltonas 8, A.Milaknis 8, E.Ulanovas 7 (6 atk. kam.), T.Walkupas 4, P.Jankūnas 4, L.Westermannas 3, A.White‘as 3, L.Uleckas 3, M.Grigonis 2.

„Nevėžis“: R.Miniotas 9, G.Maldūnas 8, N.Balašovas 7 (5 atk. kam.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA