Tarp geriausių Lietuvos vaistininkų – penkios kaunietės | Kas vyksta Kaune

Tarp geriausių Lietuvos vaistininkų – penkios kaunietės

Archyvo nuotr.

Penktadienį, gruodžio 14 d., Kauno rotušėje pagerbti geriausi Lietuvos vaistininkai – pirmąkart šalies vaistininkystės istorijoje surengtų „Lietuvos metų vaistininko“ rinkimų nugalėtojai. Iš 21 finalininko, atstovavusio įvairiems vaistinių tinklams,  5 vaistininkai – iš Kauno ar Kauno rajono vaistinių.

Atsigręžė į vaistininką

Minėdami Tarptautinę Vaistininko dieną (rugsėjo 25-ąją) Kaune leidžiamo žurnalo „Farmacija ir laikas“ redakcija ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Farmacijos fakultetas paskelbė pirmuosius Lietuvos vaistininkystės istorijoje „Lietuvos metų vaistininko“ rinkimus.

„Vaistininkas yra viena seniausių ir garbingiausių profesijų pasaulyje, kuris žmonių meilę ir pasitikėjimą pelno dėl noro padėti sergančiam ir kenčiančiam, – prieš paskelbiant rinkimų startą akcentavo LSMU Famacijos fakulteto dekanė profesorė Ramunė Morkūnienė. – Lietuvos vaistinėse dirba puikūs specialistai, kurie turi daug žinių, patirties ir noro padėti žmonėms, užtikrinant tinkamą ir racionalų vaistų vartojimą ir taip gerinant Lietuvos piliečių sveikatą“.

Žurnalo „Farmacija ir laikas“ vyriausioji redaktorė, Farmacijos fakulteto docentė Loreta Kubilienė paaiškino, kodėl kilo idėja rengti tokį konkursą.

„Šiandien labai daug kalbama apie sveikatos saugojimą, sveikos gyvensenos svarbą, o vaistininkas daugeliu atvejų kaip tik ir yra pirmasis sunegalavusio asmens konsultantas – profesionalus vaistų patarėjas, pirminis ligų identifikavimo ekspertas, tinkamo ir racionalaus vaistų vartojimo užtikrinimo garantas, – kalbėjo ji. – Tai tokia profesija, kurios atstovai bene labiausiai atliepia visuomenės lūkesčius kuo anksčiau pastebėti sveikatos sutrikimą ar besivystančią ligą ir laiku suteikti pagalbą, rekomenduojant ligoniui tinkamą gydymą arba nusiunčiant pas šeimos gydytoją ar atitinkamos srities specialistą“.

Sąžiningas konkursas

L. Kubilienė pabrėžė, jog šis konkursas pasižymėjo išskirtiniu skaidrumu: geriausio vaistininko rinkimuose galėjo dalyvauti ir kandidatus siūlyti visi vaistinių darbuotojai, o tarptautinė ekspertų komisija (LSMU Farmacijos fakulteto mokslo darbuotojai, Rygos bei Baltstogės medicinos universitetų Farmacijos fakultetų dekanai) vertino pretendentų į nugalėtojus tiek profesines kompetencijas, tiek asmenines, žmogiškąsias savybes.

Geriausius iš geriausių vaistininkus išrinkę komisijos nariai apgailestavo, kad negali apdovanoti visų pretendentų, nes visi vaistininkai, kurie pateko į finalinį turą, esą pasirodė aukščiausiu lygiu.

Į finalinį turą pateko 21 vaistininkas. Tai įvairiuose šalies miestuose dirbantys „Benu vaistinė Lietuva“ vaistinių tinklo vaistininkai Inga Norkienė, Laima Gedvilienė ir Daiva Martinkienė; „Camelia“ vaistinių tinklo vaistininkai Kristina Zacharevič, Mantas Erencas ir Liubovė Stolė; „Gintarinė vaistinė“ ir „Norfa vaistinė“ jungtinio tinklo vaistininkai Akvilė Judickaitė, Jolita Skinderskienė, Jūratė Rubikienė, Kristina Vaičaitienė, Vilija Mozūraitienė ir Deimantė Grambovskė; „Eurovaistinės“ tinklo vaistininkai Jolita Bespalovienė, Asta Trumpienė ir Ignas Popa; „Ramunėlės vaistinės“ vaistininkai Violeta Guščiuvienė, Žydronė Sabulienė ir Asta Jarutytė. Taip pat nepriklausomų vaistinių grupei atstovavusieji vaistininkai Gediminas Kaušinis, Žydrūnė Brinevičienė bei Kristina Klusavičiūtė.

Tarp geriausiųjų – kauniečiai

Malonu pranešti, kad geriausio įvertinimo nusipelnė ir daug Kauno mieste ar rajone gyvenančių ir dirbančių vaistininkų. Tai Inga Norkienė, Jolita Bespalovienė, Akvilė Judickaitė, Jūratė Rubikienė ir Asta Jarutytė. Vis dėlto su Kaunu galima sieti visus „Lietuvos metų vaistininko“ rinkimų finalininkus ir visą farmacijos specialistų bendruomenę, nes jie yra baigę universitetines farmacijos studijas Kaune įsikūrusiame Lietuvos sveikatos mokslų universitete.

Apdovanojimai ir staigmenos

„Lietuvos metų vaistininko“ rinkimų nugalėtojų – Sidabrinio, Auksinio ir Platininio ženklelių (kuriuos sukūrė dailininkas, hieraldikos specialistas, Dailės akademijos profesorius Rolandas Rimkūnas, o nukalė juvelyras Audrius Gudišauskas) laimėtojų apdovanojimo ceremonija, kaip minėta, vyko gruodžio 14 dieną Kauno rotušėje.

Sidabrinis ženklelis ir diplomas komisijos sprendimu skirtas Pasvalio rajone, Pumpėnuose veikiančios nepriklausomos vaistinės vaistininkui Gediminui Kaušiniui. Auksiniu ženkleliu ir diplomu apdovanota „Eurovaistinės“ tinklui atstovaujanti vaistininkė Asta Trumpienė, o „Lietuvos metų vaistininko“ titulas kartu su Platininiu ženkleliu ir diplomu buvo skirtas „Gintarinės vaistinės“ vaistininkei iš Vilniaus Kristinai Vaičaitienei. Beje, Kristinos laukė dar viena įspūdinga staigmena – Tarptautinė farmacijos federacija jai dovanojo registraciją į kitų metų rugsėjo 22 – 26 dienomis vyksiantį pasaulinį farmacininkų kongresą Jungtinių Arabų Emyratų mieste Abu Dabyje!

Iškilmingame renginyje buvo pagerbtos ir apdovanotos trys labiausiai nusipelniusios Lietuvos vaistininkės – Eglė Dieninytė iš Kauno „Ąžuolyno“ vaistinės, Almyra Girdenienė iš Šiauliuose veikiančios „Valerijono“ vaistinės bei Birutė Varanavičienė – Kauno klinikų Universiteto vaistinės vedėja.

„Lietuvos metų vaistininko“ rinkimų organizatoriai neabejoja, kad šiemet pirmą kartą Lietuvos vaistininkystės istorijoje surengti geriausių vaistininkų rinkimai taps gražia kasmete tradicija ir dar labiau paskatins vaistininkų bendruomenę susitelkti atsakingam darbui.

Iškilmingo renginio dalyviams koncertavo charizmatiškasis maestro Liudas Mikalauskas, jam akomponavo Audronė Juozauskaitė (fortepionas). Renginį vedė aktorė Virginija Kochanskytė ir LSMU Farmacijos fakulteto docentas Tauras Mekas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA