Gyventojai įbauginti: eglutės vagystė nuotaiką sugadino visiems | Kas vyksta Kaune

Gyventojai įbauginti: eglutės vagystė nuotaiką sugadino visiems

delfi.lt 2018/12/14 17:58
DELFI.LT nuotr.

Likus mažiau nei dviems savaitėms iki Šv. Kalėdų Kleboniškio miško pašonėje esančio Naujasodžio kaimo gyventojams šventines nuotaikas sugadino Grinčas. Vagys pavogė šalia bendruomenės namų papuoštą kalėdinę eglę.

[galerija kiek=”12″]

Trečiadienį Kauno apskrities VPK pranešė, kad gruodžio 10 d., apie 7 val., Kauno rajono Karmėlavos seniūnijoje pastebėta, jog iš kiemo dingo papuošta kalėdinė eglutė. Policijos duomenimis, žala siekia 500 eurų.

Ilgapirščiai pirmadienio naktį, apie 3 val., nurėžė prie namo augusią žaliaskarę ir tiesiog nusinešė su visais papuošimais. Dailaus medelio beliko apatinė dalis su keliais baltais kalėdiniais žaisliukais.

Penktadienį DELFI žurnalistai nuvyko pasikalbėti su vietos gyventojais.

Nepaisant to, kad dekoratyvinė eglė buvo pasodinta šalia privataus namo, kaimo gyventojai teigė, kad šis įvykis prieš šventes sugadino nuotaiką visiems naujasodiečiams. Kelerius metus čia gyvenantis vyras teigė, kad nors eglė ir nebuvo labai didelė, tačiau papuošta žaisliukais ir lempučių girliandomis, sukeldavo teigiamas emocijas prieš artėjant šventėms.

„Matydavau tą eglę dažnai, įvažiuojant į gyvenvietę ji iš karto ir stovėdavo ant kampo. Tikrai graži buvo, labai gaila. Neįsivaizduoju, kad taip galėjo pasielgti“, – DELFI sakė jaunas vyras.

Sodą Naujasodyje turinti garbaus amžiaus moteris taip pat neretai pastabėdavo dailiai papuoštą eglę. Senolė buvo labai nustebusi sužinojusi apie vagystę ir tikisi, kad vagys bus surasti.

„Pas mus čia ramus kaimas, visur yra ženklai apie draugišką kaimynystę ir toks įvykis tikrai įnešė sumaišties. Sugadino žmonėms šventę“, – kalbėjo moteris.

Namas prie kurio buvo pavogta elgė stovi ant kampo. Šioje vietoje yra įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, jos nukreiptos į gatvę, tikimasi, kad jos užfiksavo eglės vagis.

„Nesuprantu, ką vagys darys su ta egle? Kam to reikėjo? Juk pilna tų eglių dabar, nebrangiai kainuoja. Čia žmonės stengiasi, sodina, augina, puošia, o kažkas ateina ir nusipjauna“, – DELFI piktinosi dar vienas Naujasodžio gyventojas.

Vyras spėliojo, kad gal eglės vagystė buvo su siekiu pakenkti namo gyventojams, nes toks vagių poelgis jam nesuprantamas.

„Gaila, labai gaila. Eglė buvo nuostabi, tikrai. Mūsų kaimas nedidelis, turime tik bendruomenės namus, ta eglė tikrai puošė gyvenvietę“, – antrino pašnekovo žmona.

Namo, prie kurio augo eglė, savininkai su DELFI bendrauti atsisakė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA