Surasta nupjauta „Skalbėjos“ galva | Kas vyksta Kaune

Surasta nupjauta „Skalbėjos“ galva

R. Tenio nuotr.

Lapkričio antroje pusėje išniekintas saugomas meno kūrinys netrukus gali atgauti savo dailias linijas. Kauno policija praneša, kad rasta vandalų nupjauta Juozo Geručio Ruzgo skulptūros „Skalbėjėlė“ galva.

Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl įvykio, kuomet lapkričio 21 d., apie 9 val., Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus inspektoriams patikrinus kultūros paveldo objektą, esantį Savanorių prospekte stovinčio „Juzės“ pastato vidiniame kieme, rasta sugadinta dekoratyvinė skulptūra „Skalbėjėlė“.

Kaip nurodoma Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pranešime, skulptūra buvo nuversta, nupjauta jos galva, taip sugadinant didelę kultūrinę reikšmę turinčią vertybę. Žala dėl sunaikinto paveldo objekto dar yra tikslinama.

Praėjus keturioms dienoms po skulptūros suniokojimo, pavogta kūrinio dalis buvo rasta to paties pastato pirmame aukšte. Ją pastebėjo ir apie tai policijos pareigūnams pranešė šio apleisto pastato bendrasavininkiai.

Skulptūros „Skalbėjėlė“ galva perduota specialistams. Pareigūnai atlieka tolimesnius ikiteisminio tyrimo veiksmus. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d., už šią vagystę gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA