Kandidatė į merus Kaunui siūlo Baltijos regiono inovacijų centro ateitį | Kas vyksta Kaune

Kandidatė į merus Kaunui siūlo Baltijos regiono inovacijų centro ateitį

Organizatorių nuotr.

Antradienio vakarą įvyko pirmasis oficialus Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos kandidatės į Kauno merus Jurgitos Šiugždinienės susitikimas ir diskusija su kauniečiais apie Kauno ateitį. Pirmoji ciklo „Kaunas diskutuoja“ diskusija surengta Laisvės alėjoje įsikūrusioje kavinėje „Green Cafe“. Joje taip pat dalyvavo TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis bei prof. Liudas Mažylis. Renginį didžiausiai kauniečių bendruomenei internete tiesiogiai transliavo „Kas vyksta Kaune“.

[galerija kiek=”8″]

Kauniečiams J. Šiugždinienė yra labiau pažįstama kaip akademinės bendruomenės atstovė – buvusi Kauno technologijų universiteto studijų prorektorė ir laikinoji rektorė. Tačiau ji turi ir didžiulę viešojo valdymo patirtį.

Kaunietė 5 metus dirbo Jungtinių Tautų Vystymo programos patarėja savivaldos ir decentralizacijos reformos klausimais ir sprendė valdymo klausimus įvairiuose pasaulio regionuose. Ji taip pat yra dirbusi Vyriausybės strateginio planavimo departamento direktorė.

Renginyje kandidatė į Kauno merus pristatė savo rinkiminės programos idėjas, kokį ji norėtų matytų Kauną, jei taptų miesto mere, kokias įgyvendintų permainas ir kokio miesto vizijos siektų. Kandidatė pabrėžė, kad jos siūloma programa nėra baigtinė, nes nori ją kurti drauge su kauniečiais, o jos inicijuojamų diskusijų ciklo tikslas – sužinoti, kas svarbu kauniečiams, kokiame mieste jie, tiksliau, mes visi norėtume gyventi.

Pristatydama savo viziją Kaunui J. Šiugždinienė pabrėžė, kad Kaunas yra akademinis – universitetų miestas. Kalbėdama apie kitus sėkmingus Europos miestus, kurių pavyzdžiu ji siūlytų vesti ir Kauną, kandidatė į merus pažymėjo, kad viena svarbiausių sąlygų – kad žmonės būtų patenkinti gyvenimo savo mieste kokybe. Todėl visų pirma ji akcentavo žmones – laisvus, kūrybingus ir kuriančius kauniečius.

„Mano miestas privalo turėti ambiciją – ne lokalią, o tarptautinę, – sakė J. Šiugždinienė. Kaunas turi ir gali tapti Baltijos regiono inovatyvių technologijų ir verslo centru“. Kandidatė įsitikinusi, kad yra visos sąlygos siekti šio tikslo – Kaune mokosi apie 50 tūkst. jaunų žmonių, istoriškai susiklostė, kad mieste stiprios pramonės ir verslo tradicijos, yra net du mokslo slėniai, itin patogi miesto geografinė padėtis, išvystytos kelių transporto, geležinkelio ir oro jungtys.

J. Šiugždinienė išskyrė penkis esminius punktus, kuriuos, jei taptų Kauno mere, stengtųsi įgyvendinti pirmiausiai. Jos tikslas – apjungti miesto potencialą – politikus, verslą ir mokslą, kad būtų sukurta sistema, kaip į Kauną pritraukti geriausius specialistus, mokslininkus ir investuotojus.

Anot jos, svarbu traukti investuotojus, kurie ieško ne pigios darbo jėgos, o išsilavinusių aukštos kvalifikacijos specialistų. Tada Kaunas taptų miestu, kuris būtų augantis ir viliotų žmones čia įsikurti.

Antrasis akcentas – švietimo sistema. J. Šiugždinienės įsitikinimu, savivalda gali daug prisidėti prie jos pačios valdomų ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigų permainų, didesnio pedagogų įsitraukimo į inovatyvius ugdymo procesus bei didesnio jų pasitenkinimo savo darbu. Kandidatė į merus trečiuoju svarbiu punktu įvardino kultūrą, kuri, pasak jos, turi būti visur ir visiems.

„Žmonėms turi būti patogu, gera ir saugu gyventi visame mieste, ne tik miesto centre“, – sakė J. Šiugždinienė, pabrėžusi, kad imtųsi gerinti gyvenimo sąlygas ir tolimesnių gyvenamųjų rajonų gyventojams. Jos manymu, reiktų galvoti apie papildomų aikštelių automobiliams planavimą, vaikų žaidimų aikštelių prie gyvenamųjų namų įrengimą, kiemų sutvarkymą ir apšvietimą, taip tobulinti ir modernizuoti viešąjį transportą, kad keliauti juo taptų ne tik labiau patogu, bet ir madinga.

Kandidatė ne kartą akcentavo, kad nori paskatinti kauniečius diskutuoti, labiau įsitraukti į miesto kūrimo procesus, dalyvavimą įvairiose organizacijose, bendruomenių veikloje. „Žmonės, kurie labiau įsitraukia į miesto viešą gyvenimą, yra lojalesni savo miestui ir jaučia didesnį pasitenkinimą“, – pabrėžė J. Šiugždinienė.

„Ne meras, o miesto gyventojai yra miesto šeimininkai – tai pagrindinis principas, kuriuo vadovaučiausi, jei būčiau išrinkta Kauno mere“, – sakė J. Šiugždinienė.

Kviečiame žiūrėti visą pirmojo renginio iš ciklo „Kaunas diskutuoja“ įrašą portale „Kas vyksta Kaune“. Diskusiją moderavo Tautvydas Baltramonaitis. Artimiausias renginys iš ciklo „Kaunas diskutuoja“ tema „Ko reikia, kad Petrašiūnai suklestėtų?“ vyks gruodžio 13 d. Kauno statybos ir paslaugų mokymo centre (R. Kalantos g. 80).

Daugiau apie Jurgitos Šiugždinienės pasiūlymus ir idėjas miestui galite sužinoti jos paskyroje.

Politinė reklama bus apmokėta iš TS-LKD rinkimų sąskaitos. Užs. Nr. 2018/12/05 –TS-LKD.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA