Iš pareigų pasitraukė „Kauno energijos“ vadovas R. Bakas | Kas vyksta Kaune

Iš pareigų pasitraukė „Kauno energijos“ vadovas R. Bakas

BNS 2018/12/11 18:51
R. Tenio nuotr.

Centralizuotai šilumą Kaunui tiekiančios bendrovės „Kauno energija“ vadovas Rimantas Bakas nuo pirmadienio oficialiai pasitraukė iš generalinio direktoriaus pareigų. Karjerą buvęs įmonės vadovas ketina sukti privataus verslo linkme.

Jis ketina tęsti veiklą privačiame versle. Gruodžio 10 dieną bendrovės valdyba, atsižvelgusi į R. Bako atsistatydinimo pranešimą, atšaukė jį iš generalinio direktoriaus pareigų, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Kauno energija“.

Dešimtmetį „Kauno energijai“ vadovavęs R. Bakas BNS teigė, kad sprendimą pasitraukti lėmė nauji įstatymų reikalavimai. „10 metų ir dvi savaitės pradirbta – tai yra laikas atsistatydinti, kadangi tai yra įstatymo nuostatos – 10 metų laikotarpis, kadencijų skaičius mano viršytas, kadangi keturios kadencijos kartais buvo ir trumpesnės, tai galvoju, kad pats laikas atsistatydinti (…). Tegul ateina jaunesni, amžių kaita“, – BNS sakė R.Bakas.

Jis teigė planuojantis dirbti atsinaujinančioje energetikoje, privačiame versle. „Ateities planų turiu kelis (…). Bent iki Naujųjų metų tikrai ilsėsiuosi, po to bandysiu eiti į tą verslo sritį, kuri susijusi su atsinaujinančiais energetikos resursais, kodiniai žodžiai būtų „gaminantys vartotojai“, „inovacijos“, sekančios kartos generacijos sprendiniai“, – sakė R. Bakas.

„Kauno energijos“ atstovas Ūdrys Staselka BNS teigė, kad laikinai įmonei vadovauja bendrovės Gamybos departamento direktorius Vaidas Šleivys. Ū. Staselka plačiau nekomentavo R. Bako atsistatydinimo. „Mūsų žinios tik tiek, kad atsistatydino“, – sakė „Kauno energijos“ atstovas.

Pagal pernai gegužę priimtas įstatymo pataisas valstybės ir savivaldybių įmonių vadovai nuo 2018 metų į darbą priimami tik konkurso būdu penkeriems metams. Tas pats asmuo įmonės vadovu gali būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

R. Bakas „Kauno energijos“ vadovu paskirtas 2008 metų lapkričio pabaigoje, iki tol jis vadovavo įmonės strategijos skyriui. Jis vadovo poste tuomet pakeitė nuo 2004 metų dirbusį Sigitą Matelionį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA