„Maxima“ ir kiti didieji prekybos tinklai per šventes Kaune dirbs kitu laiku (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

„Maxima“ ir kiti didieji prekybos tinklai per šventes Kaune dirbs kitu laiku (atnaujinta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Iki švenčių likus vos porai savaičių, didieji prekybos tinklai nusimeta paslapties šydą – paaiškėjo „Maximos“ ir „IKI“ parduotuvių darbo laikas. Kauniečius pasitinka sutrumpintos darbo valandos ir iš apsipirkimų išbraukta diena.

Pirmąją Kalėdų dieną nedirbs

Tiek „Maxima“, tiek „IKI“, tiek „Rimi“ gruodžio 25 d. nedirbs, abu tinklai teigia skiriantys dėmesį ne tik pirkėjams, bet ir darbuotojams.

„Kalėdos neabejotinai yra viena gražiausių metų švenčių, kuomet draugėn susiburia visa šeima ir artimieji. Norime, kad ir mūsų darbuotojai galėtų visapusiškai pasimėgauti šiltomis akimirkomis ir šventine nuotaika. Kartu įsiklausome ir į pačių darbuotojų pageidavimus. Dalis darbuotojų yra linkę šventinėmis dienomis padirbėti ir tokiu būdų užsidirbti daugiau, tačiau dalis nori šventes praleisti namuose. Dėl to priėmėme sprendimą visiškai nedirbti pirmąją Kalėdų dieną, o per Kūčias ir Naujųjų metų išvakarėse bei sausio 1-ąją dieną dirbti trumpiau“, – sako prekybos tinklo „Iki“ valdymo direktorė Lina Muižienė.

„Rūpestingai vertiname savo darbuotojų lūkesčius, siekdami užtikrinti jiems darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą. Ne mažiau mums svarbūs ir klientų norai apsipirkti jiems patogiausiu metu ir tinkamai pasiruošti didžiausioms metų šventėms. Esame nusprendę, kad pirmąją šv. Kalėdų dieną beveik 15 000 lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojų leis laiką su šeima bei artimaisiais – visos „Maximos“ parduotuvės gruodžio 25-ąją nedirbs“, – jai antrina Kristina Meidė, „Maximos“ generalinė direktorė.

„Turime ir vidinių tradicijų, tokių kaip „Rimi“ darbuotojų kalėdinės žaidynės, kurių metu mūsų parduotuvės draugiškai varžosi tarpusavyje, kuri šventiškiau pasipuoš ar gražiau supakuos dovanas. Taip pat kalėdinis laikotarpis yra metas, kai mūsų biuro darbuotojai ateina dirbti į parduotuves ir imasi sau neįprastų darbų – kepykloje kepa duoną ar kasoje aptarnauja pirkėjus. Tad labai džiugu, kad po šio intensyvaus laikotarpio, kurio metu petys petin dirbame dėl savo pirkėjų, visi drauge atsitrauksime nuo darbų ir kursime kalėdinę nuotaiką jau savo šeimų ir artimiausių žmonių apsuptyje“, – sakė „Rimi“ vadovas Giedriaus Bandzevičiaus.

Kitomis dienomis dirbs trumpiau

Kūčių dieną pirkėjams maisto produktais reikės pasirūpinti kiek anksčiau – „Maximos“ parduotuvės visoje Lietuvoje dirbs iki 17 val.  Visas „Maxima“ tinklas gruodžio 25 d. nedirbs, tik antrąją  dieną atvers duris nuo 9 val. iki įprastos 22 val. Kitu laiku dirbs tik pora jų: gruodžio 26 d.  iki 21 val. dirbs parduotuvės, esančios A. Juozapavičiaus pr. 68. Iki 23 val. tądien dirbs parduotuvė, esanti Šarkuvos g. 1A.

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 d., parduotuvės darbą pradės įprastu laiku, tačiau pirkėjai galės įsigyti vaišių šventiniam stalui iki 21 val.

Pirmąją 2019 metų dieną prekių lietuviško prekybos tinklo parduotuvėse bus galima įsigyti nuo 12 val. iki 21 val. Šią dieną nedirbs tik viena „Maximos“ parduotuvė, įsikūrusi Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaune.

„Iki“ tinklas išimtinių parduotuvių nepaliko: visos dirbs vienodomis valandomis. Per Šv. Kūčias dirbs nuo 8 iki 20 val., antrąją numatytas įprastas darbo laikas (8-22 val.).

Naujųjų metų išvakarėse parduotuvės dirbs nuo 8 iki 20 val., o sausio 1 d. duris atvers vėliau – 10-22 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA