Teismo verdiktas: kauniečių Kručinskų vaikams buvo kilusi reali grėsmė | Kas vyksta Kaune

Teismo verdiktas: kauniečių Kručinskų vaikams buvo kilusi reali grėsmė

DELFI nuotr.

Kručinskų skundą dėl vaikų paėmimo išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas nusprendė, kad vaikams rugsėjo pabaigoje buvo kilusi reali grėsmė ir atžalos paimtos teisėtai. Kaip pranešė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, su šeima šiuo metu intensyviai dirba socialiniai specialistai.

„Kauno apygardos teisme gruodžio 5 d. išnagrinėta civilinė byla pagal Eglės Kručinskienės ir Gintaro Kručinsko skundą dėl Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų 2018 m. spalio 4 d. nutarties, kuria buvo leista Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriui paimti du mažamečius vaikus iš tėvų“, – informuoja Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Pažymima teismą padarius išvadą, kad mažamečiams vaikams 2018 m. rugsėjo 29 d. buvo kilusi grėsmė, todėl jie paimti iš jų atstovų pagal įstatymą. Kauno apygardos teismas, kaip apeliacinė instancija, nutarė palikti nepakeistą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų 2018 m. spalio 4 d. nutartį.

„Grėsmės vaikams lygio nustatymo metu susidariusios aplinkybės leido spręsti apie kilusį realų pavojų vaikų fiziniam, protiniam, dvasiniam, doroviniam vystymuisi ir saugumui, vaikų tėvams naudojant netinkamas vaikų auklėjimo priemones, E. Kručinskienei esant sulaikytai dėl smurtavimo prieš mažametį sūnų, o G. Kručinskui savo elgesiu keliant jam grėsmę, todėl pirmosios instancijos teismas turėjo pagrindą išduoti teismo leidimą paimti vaikus iš suinteresuotų asmenų“, – teigiama naujienų agentūrai BNS pateiktame teismo komentare.

Vaiko teisių apsaugos tarnyba pažymi, jog vaikai grąžinti šeimai. „Vaiko atstovai pagal įstatymą geranoriškai bendradarbiavo tiek su vaiko teisių apsaugos specialistais, tiek su atvejo vadybininku, tiek su socialiniais darbuotojais. Toks sprendimas priimtas vertinant tai, kad buvo jaučiama stipri tėvų motyvacija susigrąžinti vaikus, keisti šeimoje nusistovėjusią auklėjimo metodiką“, – teigiama pranešime.

2018 m. spalio 24 d. vykusiame šeimos atvejo posėdyje bendru dalyvių sutarimu buvo nuspręsta grąžinti vaikus tėvui G. Kručinskui nuo spalio 25 d. teikiant intensyvią socialinių darbuotojų priežiūrą ir pagalbą. E. Kručinskienė bendrauja su vaikais, gyvena kartu. Šeimai teikiamos intensyvios socialinės paslaugos.

„Kas vyksta Kaune“ primena Lietuvos Respublikos generalinę prokuratūrą lapkričio pabaigoje pranešus, kad vaikui Panemunės šile sudavusi E. Kručinskienė bus teisiama. Dviejų vaikų motina turės atsakyti už dvi Baudžiamajame kodekse numatytas nusikalstamas veikas.

Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorė lapkričio 22 d. teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaunietė kaltinama pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 3 d. dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui ir 284 str. dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

E. Kručinskienės elgesys praeivių dėmesį patraukė, kai kaunietė su savo atžalomis vaikščiojo Panemunės šile. Kaip teigia dviejų vaikų mama, jos sūnus pasileido bėgti į gatvę ir esą bandydama sudrausminti, moteris kelis kartus jam sudavė. Pasak Eglės, netoliese buvusi kita šeima pradėjo moterį filmuoti, vėliau iškvietė policiją. Pareigūnai kaunietę išsivežė apklausai. Kaip pasakojama reportaže, sužinojęs apie incidentą į komisariatą atskubėjo ir vaikų tėtis.

Tėvų teigimu, atvykę Kauno vaiko teisių apsaugos specialistai elgėsi grubiai. Vežant vaiką atlikti tyrimo berniukas, pasakoja tėvai, pravirko, todėl tėvas paėmė jį iš kėdutės ir išsinešė nuraminti į lauką. Tarnybos specialistas, pasak tėvo, pasiuto ir pradėjo vaiką plėšte plėšti iš rankų. Į pagalbą šoko ištiktam vyrui esą puolė pro šalį važiavę pašaliniai žmonės.

Vaikai buvo atimti iš tėvų ir iš pradžių apgyvendinti vaikų globos namuose, vėliau – atiduoti globėjams. Galiausiai abu vaikai buvo grąžinti tėvams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA