Sėkmė lydi tuos, kurie dalinasi: Akademinė kredito unija tęsia gerų darbų tradiciją | Kas vyksta Kaune

Sėkmė lydi tuos, kurie dalinasi: Akademinė kredito unija tęsia gerų darbų tradiciją

Organizatorių nuotr.

Kiekvienos sėkmingai veikiančios organizacijos pareiga – rūpintis ne tik savo, bet ir visuomenės gerove. Akademinė kredito unija (AKU) ir jos nariai vieningai sutaria, kad sėkmė lydi tuos, kurie dalinasi. Jau trečius metus iš eilės AKU puoselėja tradiciją paremti prasmingas iniciatyvas, padėti stokojantiems ir savo pavyzdžiu įkvėpti visuomenę geriems darbams.

Šiemet, AKU vienijamų narių sprendimu (jų šiuo metu turime beveik 6000), 1500 eurų paramą skyrėme dviem organizacijoms – emocinę paramą jauniems žmonėms teikiančiai „Jaunimo linijai“ ir savanoriškos mentorystės programai „Didysis draugas“.

„Jaunimo linija“ paramą skirs savanorių mokymams

„Šiuo metu Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje „Jaunimo linija“ turi virš 300 savanorių. Per parą mums bando paskambinti apie 200 kartų, kas mėnesį – apie 6000 kartų. Deja, savanoriai gali atsiliepti ne į visus šiuos skambučius. Savanorių parengiamieji kursai trunka keturis mėnesius ir „Jaunimo linijai“ kainuoja 650 eurų. Savanorių pasiruošimas nuolat tikrinamas, jiems rengiami kvalifikacijos kėlimo kursai. Vidutiniškai savanoris pas mus budi dvejus metus, bet turime savanorių, kurie „Jaunimo linijoje“ savanoriauja dešimt ar net aštuoniolika metų! Akademinės kredito unijos skirtos lėšos yra labai reikalingos ir bus skirtos „Jaunimo linijos“ savanoriams ruošti, kad pagalba jauniems žmonėms būtų kuo labiau prieinama,“ – sako „Jaunimo linijos“ vadovė Agnė Mažvilaitė.

AKU kasmet paramai skiria 1 proc. uždirbto pelno

AKU socialinėms iniciatyvoms kasmet skiria 1 proc. nuo uždirbto pelno. Prieš keletą metų reikalingos įrangos ir literatūros padėjome įsigyti Kauno kūdikių namams, o pernai, kai šventėme apvalų 20 metų jubiliejų, pasiryžome įgyvendinti net 20 gerų darbų. Tuomet paramai iš viso skyrėme ne 1, o visus 4 proc. nuo uždirbto pelno. Ateities prognozės leidžia tikėti, kad paramos iniciatyvas tęsime.

„Esame finansų įstaiga, tačiau mūsų genuose užkoduota bendruomenės gerovė – tai buvo pirminė paskata kurtis kredito unijoms. Vertiname tai, kad mūsų veiklos rezultatai leidžia pasirūpinti ne tik savimi ir savo nariais, bet ir platesne visuomene. „Jaunimo linija“ ir programa „Didysis draugas“ vykdo labai prasmingą veiklą, kuriančią teigiamus pokyčius visuomenėje. Visus labai skatiname pasidomėti, paremti šias organizacijas arba prisidėti savo darbais“, – sako AKU atstovas Minvydas Genys.

„Didysis draugas“ skatina naujas pažintis ir patirtis

„Didžiojo draugo“ programos esmė – prižiūrima draugystė tarp suaugusio savanorio ir vaiko. Savanoriai tokio ryšio dėka padeda 7–14 m. vaikams užmegzti ir išlaikyti ryšį su kitu žmogumi, įveikiant bendravimo sunkumus, skatinant būti atsakingu. Akademinės kredito unijos paramos dėka lapkričio 17 d. „Didžiojo draugo“ programos dalyviai su VYTA meno terapijos instituto nariais turėjo galimybę stiprinti savo draugystes kelionėje į Varšuvos Koperniko muziejų.

Parama buvo panaudota bendrai visos programos savanorių ir vaikų išvykai matant poreikį vystyti bendruomeniškumą jausmą ir siekiant sustiprinti vaiko ir savanorio draugystę. Bendros patirties įgavimas ir patirtas pažinimo džiaugsmas poroms padeda atrasti naują požiūrį į vietas, kuriose jau yra pabuvoję. Vaikai tokios kelionės dėka galėjo ugdyti socialinius įgūdžius ir pritaikyti įgytą patirtį platesniame žmonių rate, ne tik dviejų žmonių santykyje.

„Nemeluosime pasakydami, kad muziejaus įspūdžiai ir bendravimo džiaugsmai nustelbė nuovargį. Kai kam tai buvo pirma tolimesnė kelionė gyvenime, kai kas vyko trečią kartą tik dėl to, kad vyktų su programos dalyviais. Bet mums ji buvo istoriškai svarbi dėl pirmųjų kartų: pirmoji parama, pirmoji kelionė su VYTA, pirmoji programos narių išvyka kartu, pirmoji kelionė ne Lietuvos ribose. Sakoma, kad kol yra pirmų kartų, dar esi jaunas ir gali augti. Taigi, mes dar jauni ir norime augti,“ – parama džiaugiasi „Didžiojo draugo“ atstovė Monika Matonytė.

Susipažinkite su „Jaunimo linija“ čia.
Sužinokite daugiau apie programą „Didysis draugas“ čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA