Anūkės pagalbos šauksmas: prašo padėti surasti iš ligoninės dingusį senelį | Kas vyksta Kaune

Anūkės pagalbos šauksmas: prašo padėti surasti iš ligoninės dingusį senelį

Anūkės Gintarės asm. archyvo nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ pasklido informacija apie Kaune praėjusį ketvirtadienį dingusį garbaus amžiaus vyrą Vaclovą Morkūną. Pagalbos surasti laikinojoje sostinėje dingusį senelį prašo anūke prisistatanti moteris.

Viešai gruodžio 7 dienos vakarą paskelbta žinia apie minėtą dingusį asmenį V. Morkūną, gimusį 1938 metais, jau pasidalijo tūkstančiai socialinio tinklo „Facebook“ vartotojų, tačiau kol kas, pasak anūkės Gintarės, nesulaukta jokių naujienų.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su moterimi, paaiškėjo, jog jos senelis V. Morkūnas gruodžio 6 dienos vakarą du kartus buvo atvežtas į Respublikinę Kauno ligoninę ir abu kartus iš jos išėjęs dingo. Moteris neslepia nuostabos, kaip galėjo nutikti taip, kad abu kartus garbaus amžiaus vyras galėjo išeiti iš tos pačios gydymo įstaigos nepastebėtas.

„Pirmą kartą į minėtą ligoninę senelis buvo atvežtas iš Kauno geležinkelio stoties apie 18 val. Greitąją medicinos pagalbą tą kartą iškvietė geležinkeliečiai. O antrą sykį į Respublikinę Kauno ligoninę jis sušalęs ir nualpęs buvo atvežtas iš Aukštųjų Šančių, netoli vietos, kur ir gyvena. Mano turimomis žiniomis, praėjusį ketvirtadienį, apie 22 val. senelis dingo iš šios gydymo įstaigos ir namo nesugrįžo. Nežinau, ar jis pats išėjo iš ligoninės, ar buvo iškviestas taksi automobilis“, – pasakoja Gintarė.

Pasak jos, senelio V. Morkūno būklė išties prasta – jis beveik nemato, prastai orientuojasi aplinkoje, sunkiai vaikšto, yra sulysęs ir išsekęs.

„Visur jo ieškome. Šiandien, gruodžio 9 d. šukavome teritoriją Kauno Ąžuolyne. Seneliui prasidėjusi demensija. Dokumentų su savimi neturi. Tačiau, jei kažkas jį pamatys sąmoningą, savo vardą jis, manau, atsimins. Esu vienintelė šeimoje, kuri juo rūpinasi, praėjusį penktadienį ketinau tvarkyti reikiamus dokumentus, kad man būtų suteikta senelio globa. Kiekvieną savaitę važiuodavau į Kauną, nors gyvenu kitame mieste, tačiau šįkart pavėlavau, – jis dingo“, – atvirauja pašnekovė.

Moters teigimu, praeiviai dingusį V. Morkūną galimai matė penktadienį, gruodžio 7 d., Šilainių mikrorajone. „Pasak mane informavusių žmonių, senelis, tikėtina, važiavo 31 maršruto autobusu kryptimi link Kauno Juozo Grušo meno mokyklos. „Vakar, šeštadienį, maždaug 18 val., mano žiniomis, senelis buvo pastebėtas įlipantis į 6A maršruto autobusą ir važiavo link Kauno autobusų stoties“, – mintimis dalijasi anūkė.

V. Morkūnas / anūkės Gintarės asm. archyvo nuotr.

Gruodžio 6 dieną dingęs vyras vilkėjo šviesią striukę ir juodas kelnes. Vyras 180 cm. ūgio, baltai žilų trumpų plaukų, lieso kūno sudėjimo. Gali matytis kelių dienų barzdelė.

„Senelis sunkiai vaikšto, gerai nemato, nesiorientuoja aplinkoje. Todėl žvelgiant iš šalies gali pasirodyti, jog yra neblaivus ar benamis. Tikriausiai sutepti ir vilkimi drabužiai. Visko gali būti“, – spėlioja Gintarė.

Apie vyro, g. 1938 metais, dingimą Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai asmens artimųjų buvo informuoti gruodžio 7 d., apie 11:42 val. Pranešta, kad minėtas vyras išėjo iš namų ir negrįžo, nepavyksta susisiekti. Pareigūnai atlieka šio asmens paiešką.

Asmenis, žinančius šio asmens galimą buvimo vietą ar turinčius bet kokios vertingos informacijos, prašoma skambinti į Kauno apskr. policiją tel. nr. 837 303 450.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA