„Valstiečiai“ nekelia kandidato į Kauno merus – palaikys dabartinį | Kas vyksta Kaune

„Valstiečiai“ nekelia kandidato į Kauno merus – palaikys dabartinį

BNS 2018/12/07 18:13
R. Tenio nuotr.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos taryba Kaune penktadienį patvirtino dalį kandidatų į merus ir savivaldybių tarybų narius. Kaune „valstiečiai“ savo  kandidato nekelia ir palaikys dabartinį Kauno merą Visvaldą Matijošaitį.

Tiesa, kandidatai į kai kurių miestų merų postus dar taip pat neišrinkti, tačiau neabejojama jau keliais realiausiais kandidatais.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) paviešino, kad realiausias kandidatas į Vilniaus miesto merus būtų dabartinis ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

„Svarstomi kandidatai yra Tomas Tomilinas ir Virginijus Sinkevičius. Aš manau, mano asmenine nuomone, skyrius, taip jaučiu, pasirinks V. Sinkevičių“, – žurnalistams penktadienį sakė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Vilniaus „valstiečiai“ savo kandidato į merus dar nepatvirtino. Taip pat nepatvirtintas kandidatas į Klaipėdos merus. Pasak R. Karbauskio, jis turėtų paaiškėti per savaitę.

LVŽS taip pat nusprendė, kad pirmajame Europos parlamento kandidatų penketuke nebus dabartinių Seimo narių – šį sprendimą dar tvirtins partijos suvažiavimas.

„Dėl Bronio Ropės lyderystės tam penketukui aš nekelčiau abejonės. Nėra šiandien patvirtintas sąrašas, eiliškumas, bet aš tikrai siūlysiu sąraše patvirtinti pirmu numeriu B. Ropę“, – sakė partijos lyderis.

LVŽS suvažiavimas vyks sausio 19 dieną, jo vieta kol kas nėra nuspręsta. Jame bus patvirtintas LVŽS kandidatas į prezidentus.

Liko nepatvirtinti kandidatai devyniose savivaldybėse.

Spalį Valstiečių ir žaliųjų sąjungos taryba jau yra patvirtinusi 25 kandidatus į merus. Lietuvoje yra 60 savivaldybių.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovą, prezidento – gegužę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA