Nuo metalizuotų šildančių pirštinių iki dozimetro vėžio gydymui – apdovanoti Kauno startuoliai | Kas vyksta Kaune

Nuo metalizuotų šildančių pirštinių iki dozimetro vėžio gydymui – apdovanoti Kauno startuoliai

Organizatorių nuotr.

Kaunas pilnas ne tik kultūros, bet ir technologijų – Kauno mokslo ir technologijų parke apdovanoti kauniečių startuoliai, šiemet sukūrę ir rinkai pristatę inovatyvius produktus. Apdovanojimų iniciatoriai, daugiau nei 100 jaunų vienijanti Kauno mokslo ir technologijų parko kūrėjų bendruomenė kartu su Kauno technologijos universiteto „Startup Space“ atrinko per dešimt perspektyviausių kūrėjų komandų išvystytų novatoriškų produktų, iš kurių išrinko nugalėtojų trejetą.

[galerija kiek=”4″]

„Kasmet Kauno mokslo ir technologijų parke įsikūrę įmonės išvysto daugiau nei 70 naujų technologijų ir sprendimų. Kai kuriais iš jų dažnas mūsų naudojamės kasdien net nežinodami, kad prie jo sukūrimo prisidėjo kauniečių komandos. Jauni verslai šiemet sukūrė ir rinkoje išbando išmanaus interjero apšvietimo, daiktų interneto, informacinių ir komunikacinių technologijų, atsinaujinančios energetikos, medicinos, inžinerijos ir kitų sričių inovacijas“, – pasakojo apdovanojimus inicijavusio Kauno mokslo ir technologijų parko Inovacijų ir verslumo departamento direktorius Paulius Nezabitauskas.

Pirmąją vietą pelniusio MB „Aksikonas“ įkūrėjas Aivaras Daukontas

Pirmosios vietos laureatu tapo ir Ūkio ministerijos skirtą apdovanojimą pelnė MB „Aksikono“ komandos sukurti medikų regėjimo aštrumą didinantys ir akis saugantys akiniai. Kauniečių sukurtas sprendimas leidžia į įprastus korekcinius akinius integruoti vaizdą didinančią įrangą, projektuojant ją taip, kad akies raumenys kuo mažiau įsitemptų. Taip sukuriamos panašios sąlygos, tarsi žiūrint į tolį, kas mažina akims tenkantį krūvį. Startuolio sprendimą išbandė Lietuvos gydymo įstaigų chirurgai, odontologai ir burnos higienos specialistai.

Antrosios vietos laurus Kauno įmonių inovatyviausių produktų rinkimuose nuskynė ir Kauno technologijos universiteto įsteigtą prizą pelnė MB „Šeši partneriai“ fizikų ir inžinierių komanda, pradėjusi savo sukurto „BrachyDOSE“ dozimetro vėžio gydymui klinikinius tyrimus. Startuolio išvystytas prietaisas užtikrina kokybę brachiterapijos – vėžio gydymo – procedūrų metu. Galimybė išmatuoti realią spinduliuotės dozę leidžia onkologams apsaugoti sveikuosius paciento kūno audinius.

Trečiąją vietą laimėjo inžinierių UAB „Lygio“ komanda, sukūrusi metalizuotos tekstilės apšildymo sistemą, kurią, patalpinus pirštinėse, palaikoma tolygi rankų temperatūra ir apsisaugoma nuo nušalimo. Nugalėtojams prizą įteikęs Vytauto Didžiojo universiteto Verslo praktikų centro vadovas Osvaldas Stripeikis akcentavo inovatyvių verslininkų panašumą į nuotykių ir pažinimo ištroškusius kelionių entuziastus. „Esate panašūs į keliautojus – naujos idėjos, kasdien sutinkama rizika yra tai, kas keičia pasaulį“, – komandą sveikino O. Stripeikis.

Už šiemet pasiektą proveržį ir augimą Kauno miesto savivaldybės agentūra „Kaunas IN“ apdovanojo sparčiausiai augusią jauną įmonę. Ja tapo Kauno mokslo ir technologijų parko alumni UAB „Helis“, atradusi savo nišą žaidimų kūrimo industrijoje ir išauginusi savo komandą į daugiau nei 150 darbuotojų turinčią įmonę.

„Galime didžiuotis jaunų verslų komandose gimstančiomis ir vietinėje bei tarptautinėje rinkoje pripažinimo sulaukiančiomis inovacijomis. Turime vieną stipriausių bei didžiausių mokslo ir verslo slėnių infrastruktūrų Lietuvoje, kur startuoliai bei mažos verslo įmonės kartu su mokslininkais kuria technologijas daiktų interneto, sveikatos technologijų, atsinaujinančios energetikos srityse“, – pastebi Kauno mokslo ir technologijų Parko Inovacijų ir verslumo departamento direktorius Paulius Nezabitauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA