Ruošimasis masiniam mitingui: organizuoja autobusus iš Kauno, pareigūnai ginkluojasi galimoms riaušėms | Kas vyksta Kaune

Ruošimasis masiniam mitingui: organizuoja autobusus iš Kauno, pareigūnai ginkluojasi galimoms riaušėms

delfi.lt 2018/12/07 20:15
DELFI.LT nuotr.

Sekmadienį Vilniuje lietuviai rinksis į eitynes ir protesto mitingą prie Vyriausybės. Taip siekiama išreikšti paramą kone mėnesį dėl geresnių darbo sąlygų streikuojantiems mokytojams. Rūpinamasi ir kauniečių dalyvavimu – organizuojami autobusai iš Kauno.

Protesto akcija pavadinta „Paskutiniu skambučiu“. Kaip DELFI teigė šios akcijos iniciatorius žurnalistas Andrius Tapinas, organizatoriai tikisi, kad palaikyti mokytojų susirinks apie 5-7 tūkst. žmonių, tačiau tikslus jų skaičius nėra žinomas.

Tiesa, šį penktadienį „Kas vyksta Kaune“ jau išplatino A. Tapino kvietimą prisidėti ir kauniečius.

Iniciatoriaus turimomis žiniomis, profsąjungos pačios organizuoja žmonių atvykimą autobusais iš Kėdainių, Kauno, Jonavos, Klaipėdos ir Šiaulių.

Policijos departamento komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis DELFI komentavo, kad sekmadienį Vilniaus gatvėse dirbs žymiai daugiau policijos pareigūnų nei įprastai. Pasak jo, mitinge bus Patrulių rinktinės, Kelių policijos valdybos, Mobilios kuopos bei komisariatų pareigūnai.

Taip pat R. Matonis teigė, kad tikimasi apie 10 tūkstančių žmonių, bus kontroliuojamas bei stebimas eismas tose sostinės vietose, kuriose tik prireiks pareigūnų.

DELFI šaltinių teigimu, pareigūnų išties bus daug, vien stipriai apsiginklavusių policininkų bus apie 24. Be to neatmetama, kad Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai turės ir vandens patranką, ši gali būti panaudota, jei kiltų riaušės.

DELFI primena, kad eitynės ir protesto mitingas prie Vyriausybės numatomi sekmadienį 14 valandą.

„14 valandą gyva žmonių grandine susikabinsime rankomis nuo Seimo iki Švietimo ir mokslo ministerijos, pravingiuodami ir pro didžiąją dalį kitų ministerijų, o po to patrauksime prie Vyriausybės, kur bus išdėstyti trys esminiai, su profesinėmis sąjungomis suderinti, reikalavimai“, – teigiama renginio aprašyme feisbuke.

Kaip anksčiau informavo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė, dauguma jiems priklausančių organizacijų ketina prisijungti prie sekmadienį Vilniuje vyksiančios masinės protesto akcijos „Paskutinis skambutis“.

Pašnekovė sakė, kad kol kas sunku įvardinti, kiek profsąjungų atstovų susirinks į sekmadienio protesto akciją. „Keli šimtai tikrai bus“, – teigė ji.

DELFI primena, kad neterminuotas mokytojų streikas Lietuvoje prasidėjo lapkričio 12 dieną. Mokytojai piktinasi socialiai neteisinga etatinio apmokėjimo tvarka, esą už tą patį darbą skirtingose mokyklose mokami skirtingi atlygiai. Be to, pasak mokytojų, apmokėjimo tvarka manipuliuoja mokyklų vadovai. Streikuojantys pedagogai taip pat reikalauja pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus didinti 20 proc. bei mažinti vaikų skaičių klasėse.

Apie 30 mokytojų ilgiau nei savaitę reikalaudami su jais derėtis „gyvena“ švietimo ir mokslo ministerijoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA