Chaosas Kaune: kelininkai dirba išsijuosę, tačiau gatvėse – sniego kalnai | Kas vyksta Kaune

Chaosas Kaune: kelininkai dirba išsijuosę, tačiau gatvėse – sniego kalnai

delfi.lt 2018/12/07 13:40

Penktadienis vairuotojams ne itin palankus. Visą savaitę besikeitusių oro sąlygų baigiamasis akordas – snygis ir užpustyti keliai. Tiesa, kelininkai skelbia, kad jų technika į kelius išvažiavo kur kas anksčiau nei įprasta, tačiau skaitytojų siunčiamos nuotraukos iš greitkelio Vilnius-Kaunas rodo, kad šį kelią kažkas pamiršo.

„Kelias baisus“, – tikino DELFI skaitytoja, pasidalinusi keliais kadrais su vaizdu nuo Vilniaus iki Kauno.

Nuotraukose matyti, kad kelias padengtas sniegu, o jame ryškėja tik provėžos, kuriomis stengiasi važiuoti vairuotojai. Kiek geresnė situacija pirmoje eismo juostoje, tačiau antroji visa užnešta sniegu.

„Matėme porą barstytuvų, tačiau jau prie pat Kauno, visame greitkelyje – nė vieno“, – stebėjosi pašnekovė.

Barstyti pradėjo anksčiau

Kelininkai tuo pat metu pabrėžė, kad jų technika šįryt į kelius išvažiavo anksčiau, tačiau akcentavo, kad valstybinės reikšmės keliai provėžuoti ir slidūs.

Atsižvelgiant į apsunkintas vairavimo sąlygas, į Lietuvos kelius išvažiavo per 100 kelių valymo technikos, teigiama valstybės įmonės „Kelių priežiūra“ išplatintame pranešime žiniasklaidai.

Klaipėdos kelių tarnyba darbus pradėjo anksčiau nei įprastai – pirmieji mechanizmai į kelią išvažiavo 4 val. ryto. Kretingos, Klaipėdos kelių tarnybos pagrindinius kelius barsto ir valo jau po antrą kartą. Magistralėje A1 dirba ir traktoriai, kurie valo sniegą nuo kelkraščių.

Pirmiausia pagrindiniai keliai

VĮ „Kelių priežiūra“ informavo, kad žiemos priežiūros darbai, atsižvelgiant į kelių svarbą, skirstomi į tris priežiūros lygius, todėl didžiausias dėmesys skiriamas magistraliniams keliams, kuriuose eismo intensyvumas didžiausias. Užtikrinus optimalias vairavimo sąlygas magistraliniuose keliuose, barstomi ir valomi krašto keliai. Tik baigus darbus šiuose ruožuose priežiūra atliekama rajoninės reikšmės keliuose – jie yra tik valomi.

Keliuose A5 ir A8 (Via Baltica) bei A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda) kelių priežiūros darbai vykdomi visą parą. Prevenciniai barstymai atliekami 2 400 km pagrindiniuose, intensyviausiuose šalies keliuose.

Kauno gatvėse – chaosas

Dėl sniego eismas sutriko ir Kauno gatvėse. Kaip DELFI informavo skaitytojai, visos gatvės vos juda, mat jose pilna sniego, susidarusios provėžos, slidu.

„Važiavau pro miestą, nevalytas Taikos prospektas, Lukšio gatvė, į Parodos kalną visi vos užvažiuoja, kamštis. O vyšnia ant torto tapo avarija vakariniame aplinkkelyje – vilkikas užstrigęs važiuojamojoje dalyje“ – piktinosi DELFI parašęs skaitytojas. Kauniečiai dalijosi nuotraukomis ir piktinosi, kad visiškai nevalytas ir Karaliaus Mindaugo prospektas, Kauno Senamiestis.

Stebuklų tikėtis neįmanoma

Darius Stasiukonis, Kauno gatves prižiūrinčios ir valančios „Kauno švaros“ Miesto valymo ir atliekų valdymo direktorius, akcentavo, jog gali susidaryti įspūdis, kad Kaune nieko nedaroma, tačiau iš tiesų barstyti gatvės buvo pradėtos dar naktį.

„Barstėme nuo 2 iki 5 ryto. Tada vėl pradėjome 8 ryto barstyti ir valyti, ėmėmės viadukų, įkalnių, tiltų, o vėliau – visų gatvių. Iki pat šios akimirkos automobiliai sukasi ir mieste ir valo“ – DELFI komentavo jis.

Anot specialisto, esant dideliam snygiui, stebuklų tikėtis neįmanoma, nebent kiekvienoje gatvėje būtų pastatyta po vieną gatves valantį automobilį ir jis be perstojo važinėtų pirmyn ir atgal.

„Nuvalėme vieną, antrą, trečią gatvę, bet užsnigta jau pirma. Taip viskas vyksta. Kol lengvas sniegas – nieko tokio, tačiau tikrai drėbteli smarkiau ir tada sunkiau“ – aiškino žinovas.

Pasak jo, vairuotojai turėtų įvertinti tai, kad gatvėse gausu šlapio sniego ir važiuoti atitinkamai. Popiet, anot D. Stasiukonio, eismo sąlygos turėtų pagerėti, mat žadama, jog sniegą pakeis lietus ir viskas, kas dabar gatvėse, turėtų ištirpti.

Pasipylė avarijos, prasidėjo spūstys

Sudėtingų eismo sąlygų egzamino neatlaikė ne vienas vairuotojas. Kauno policijos pareigūnai pranešė apie avarijų virtinę ir pabrėžė, kad tokiu oru vairuotojai turėtų rinktis ne leistiną, o saugų greitį bei prisiminti, kad stabdymo kelias yra gerokai ilgesnis. Tarp rekomendacijų – ir priminimas laikytis saugaus atstumo bei neskubėti.

Naujausiais duomenimis, apie 13 val. Baltų prospekte, beveik užkilus į Šilainių kalną, susidūrė automobiliai „Peugeot“, „Volkswagen“ ir „Ford“. Kylant į kalną formuojasi spūstis.

10.42 val. Kaune, Tunelio g., susidūrė 4 automobiliai: „Opel“, „Renault“, sunkvežimis „MAN“ ir autobusas „Mercedes-Benz“. Pirminiais duomenimis sužalotų nėra, vairuotojai blaivūs.

10.26 val. Kaune, A-5 kelyje nuo Akademijos link 9-ojo forto, susidūrė 4 transporto priemonės: „Volvo“, du „Volkswagen“ bei „Toyota“. Medikai apžiūrėjo „Volkswagen“ keleivę (28 metų). Pirminiais duomenimis vairuotojai blaivūs.

Šiose vietose formavosi didelės spūstys, policijos pareigūnai reguliavo eismą, rekomenduota esant galimybei rinktis kitą maršrutą. Kauno apskrities policijos atstovė Justina Kazragytė vidurdienį BNS sakė, kad aplinkkelyje spūsčių nebeliko, tačiau eismo sąlygos išlieka sudėtingos.

Iki 11 val. Kauno apskrityje registruoti 22 eismo įvykiai, o nuo 11 val. per maždaug pusantros valandos Kaune registruota dar 20 techninių eismo įvykių. „Išskirti vienos gatvės ar vietovės nelabai galima, tačiau pasitaiko sunkiau pravažiuojamų ruožų, kuriuose yra slidžiau ir vairuotojams yra sunku suvaldyti automobilius. Dėl to labai labai rekomenduojame rinktis saugų greitį“, – sakė ji.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA