Dėl nekaltu pripažinto Kauno teisėjo kreipiamasi į aukščiausios instancijos teismą | Kas vyksta Kaune

Dėl nekaltu pripažinto Kauno teisėjo kreipiamasi į aukščiausios instancijos teismą

BNS 2018/12/07 14:54
DELFI nuotr.

Prokuratūra pranešė teiksianti kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui dėl Kauno apygardos teismo teisėjo Ramūno Antanavičiaus išteisinimo. Šis nuosprendis iš pradžių skųstas Apeliaciniam teismui, tačiau sprendimas prokurorų netenkino.

Kaip pranešė prokuratūra, Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento Gintaras Jasaitis mano, kad byloje turimi įrodymai visiškai pagrindžia teisėjui pateiktus kaltinimus dėl papirkimo.

Apeliacinis teismas penktadienį paskelbė, kad sutinka su Vilniaus apygardos teismo išvadomis šioje byloje, tačiau pakeičia išteisinimo pagrindą: ankstesniu nuosprendžiu konstatuota, kad R. Antanavičius išteisinamas neįrodžius jo dalyvavimo padarius nusikaltimą. Apeliacinis teismas nusprendė, kad teisėjas turi būti išteisintas kaip nepadaręs veikos, turinčios nusikaltimo požymių.

R. Antanavičius kaltintas, kad 2017 metų birželį papirko Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėją Mindaugą Klemenį, perduodamas jam 600 eurų dydžio kyšį. Papirkimu siekta, kad M. Klemenis sušvelnintų vienam privačiam asmeniui policijos skirtą administracinę nuobaudą – sumažintų teisės vairuoti transporto priemones atėmimo terminą.

Vilniaus apygardos teismas liepos pradžioje paskelbė, kad visiškai išteisina R. Antanavičių. Šio teismo teisėjas Gintaras Dzedulionis tuo metu sakė, kad pagrindinis bylos liudytojas M. Klemenis elgėsi prieštaringai ir nelogiškai, todėl abejoja jo, kaip liudytojo, patikimu.

Prokuratūra su išteisinimu nesutiko ir nuosprendį skundė Apeliaciniam teismui. Baudžiamosios bylos nagrinėjimo metu teisėjo R. Antanavičiaus įgaliojimai buvo sustabdyti. Jis savo kaltę neigia.

Po Apeliacinio teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA