Keista situacija judrioje Kauno gatvėje: automobiliai tiesiog sustojo vidury sankryžos | Kas vyksta Kaune

Keista situacija judrioje Kauno gatvėje: automobiliai tiesiog sustojo vidury sankryžos

Skaitytojo nuotr.

Ketvirtadienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pasidalijo Partizanų ir Kovo 11-osios gatvių sankryžą užblokavusių automobilių vaizdais. Pasirodo, avarija čia neįvyko, tačiau vairuotojai piko metu tiesiog nesugebėjo įveikti sankirtos.

Gintaro atsiųstoje nuotraukoje matyti bent keturi automobiliai, stovintys viduryje Partizanų ir Kovo 11-osios gatvių sankryžos, šalia prekybos centro „Savas“. Trys lengvieji automobiliai „surėmę“ kapotus, o greta jų – dar ir sunkiasvorė transporto priemonė.

Tai, kas iš pažiūros gali atrodyti kaip avarija, anot skaitytojo, tėra nesusipratimo scena. Spūstis čia pradėjo formuotis dėl vairuotojų nekantrumo, o nesėkmingos įvykių grandinės priežastimi tapo besimokančio vairuotojo skiriamaisiais ženklais pažymėto automobilio manevrai.

Kaip pasakojo kaunietis, „mokomojo“ vairuotojas besukdamas į kairę sustojo sankryžos centre ir užtvėrė kelią mėlynai mašinai, kuri užsidegus žaliam šviesoforo signalui šovė pirmyn. Šis automobilis, savo ruožtu, blokavo pravažiavimą į sankryžą įvažiavusiam vilkikui.

Anot Gintaro, „įstrigę“ vairuotojai šitaip stovėjo kurį laiką. Aiškintis Kelių eismo taisyklių (KET) laukan jie nešoko, tačiau turėjo išspręsti nemenką rebusą, kurį patys užminė.

Tuo metu KET 161 punktas nurodo, kad įsijungus leidžiamajam šviesoforo signalui, vairuotojas privalo duoti kelią transporto priemonėms, išvažiuojančioms iš sankryžos numatyta kryptimi, jeigu manevras pradėtas, kai jų krypties signalas buvo leidžiamasis.

162 punkte pridedama, kad vairuotojui, įvažiavusiam į sankryžą pagal leidžiamąjį šviesoforo signalą, leidžiama važiuoti numatyta kryptimi, kad ir koks būtų šviesoforo signalas išvažiuojant iš sankryžos. Panašu, kad šį kartą vairuotojai kantrybės pristigo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA