Kauniečiai pasipiktinę „kelių ereliais“ virtusiais krepšinio gerbėjais: tenka laukti tragedijos | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pasipiktinę „kelių ereliais“ virtusiais krepšinio gerbėjais: tenka laukti tragedijos

delfi.lt 2018/12/06 19:50
DELFI.LT nuotr.

„Panašu, kad tas dvi valandas, kai žaidžia „Žalgiris“, KET negalioja“, – piktinosi DELFI skaitytojas Jonas. Kauno policija taip pat neslepia, kad renginių metu įsivyrauja eismo chaosas. Nors pareigūnai surašo šimtus protokolų, situacija „Žalgirio“ arenos prieigose nesikeičia.

[galerija kiek=”4″]

„Kol vairuotojai negerbs savęs ir kitų, situacija nepasikeis“, – DELFI teigė Kauno apskrities VPK Kelių policijos vadovas Ramūnas Kemzūra.

Žingsnis iki nelaimės

Jonas į pažeidėjus dėmesį atkreipė tuomet, kai važiuodamas Karaliaus Mindaugo prospektu nerado vietos automobiliui, nors važiavo net ne į „Žalgirio“ areną.

„Automobiliai buvo sustatyti bet kur ir bet kaip – visur yra draudžiantys ženklai, tačiau niekas jų nepaiso. Automobiliai sustatyti ir po ženklais, ir tiesiog ant perėjų ar įvažiavimų į kiemus. Teko matyti, kad automobiliai netgi statomi keliomis eilėmis“, – pastebėjo Jonas ir pridūrė, kad tokią situaciją pastebi ne vienerius metus ir kol kas ji nesikeičia.

Kaunietis įsitikinęs, kad tik laiko klausimas, kada tokie KET pažeidimai lems didelę nelaimę.

„Pas mus reikalai pajuda, kai atsitinka tragedija. Tai ar šiuo atveju lauksime, kol perėjoje užmuš vaiką. Juk tai gali būti ir jūsų ar mano vaikas, gali nukentėti bet kas“, – teigia Jonas.

Vyriškis šią informaciją yra paviešinęs ir socialinių tinklų grupėse. Įdomu, kad tuomet buvo nubausta šimtai mašinų savininkų.

Pripažįsta chaosą

R. Kemzūra neslepia, kad iš tiesų pažeidimų netrūksta. Už automobilio statymą neleistinoje vietoje gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų, tačiau tokios baudos pažeidėjų negąsdina.

„Per kiekvieną renginį Nemuno salos prieigose budi sustiprintos policijos pajėgos. Nuolat stebime situaciją ir vidutiniškai per renginį surašome apie 100 pažeidimų protokolų. Reikia pripažinti, kad tai situacijos iš esmės nekeičia – pažeidėjų nemažėja“, – sako R. Kemzūra.

Arenos lankytojai savo automobilius gali palikti leistinose vietose Karaliaus Mindaugo prospekte, „Akropolio“ aikštelėje.

„Pas mus vis dar egzistuoja mada privažiuoti prie norimo taško kuo arčiau. Neretai žmonės vėluoja. Tuomet naivu tikėtis rasti laisvą vietą arti arenos. Tada prasideda pažeidimai – žmonės rizikuoja ir palieka automobilį bet kur“, – sako R. Kemzūra.

Pareigūnai ragina nebandyti automobiliu prie arenos privažiuoti kuo arčiau. Nuo arenos po renginių kursuoja 6 maršrutų autobusai, kuriais galima patogiai pasiekti norimą tašką.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA