Kultūros ministrė pateikė atsistatydinimo prašymą: dirbti su S. Skverneliu nebeleistų savigarba | Kas vyksta Kaune

Kultūros ministrė pateikė atsistatydinimo prašymą: dirbti su S. Skverneliu nebeleistų savigarba

BNS 2018/12/05 12:01
DELFI nuotr.

Atleidžiama kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson trečiadienį pareiškė, kad dirbti su premjeru Sauliumi Skverneliu jai nebeleistų savigarba.

„Savo noru pateikiau atsistatydinimo prašymą premjerui, tai yra labai aiškus apsisprendimas. Su tokiu premjeru tikrai nenoriu dirbti toliau, nėra prasmės ir mano savigarba neleistų“, – žurnalistams po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite sakė ministrė.

Ji sakė per savo darbo laikotarpį sulaukusi didelio spaudimo iš premjero ir jo aplinkos dėl klausimų, susijusių su žiniasklaida.

„Iš premjero ir jo kanceliarijos, jo aplinkos spaudimas buvo visada didelis daugeliu klausimų, ypač kai tai liesdavo žiniasklaidos klausimus. (…) Mūsų nuomonės išsiskyrė: premjeras norėjo viską daryti nepasitarus su visuomenės informavimo lauku, o ministerija norėjo atlikti savo darbą pagal visas taisykles ir suderinti kiekvieną savo sprendimą“, – kalbėjo pareigas paliekanti ministrė.

„Šis spaudimas išvirto į įtampas, kurios turbūt padiktavo šią įvykių seką“, – sakė ji.

Plačiau informacija apie tai, dėl ko ją spaudė premjeras, ji žadėjo pasidalinti vėliau.

Ministrė sakė susitikimo su prezidente metu jokios kritikos ir priekaištų neišgirdusi bei džiaugėsi, kad jos pastangos buvo įvertintos.

L. Ruokytė-Jonsson taip pat teigė neturinti priekaištų kitiems Ministrų kabineto nariams ir gyrė jų glaudų bendradarbiavimą sprendžiant bendrus klausimus.

Ji sakė paprašiusi prezidentės laiko pabaigti rengti dešimtmečio kultūros strategiją.

Premjeras trečiadienį D. Grybauskaitei nunešė teikimus dėl aplinkos ministro Kęstučio Navicko, kultūros ministrės L. Ruokytės-Jonsson ir švietimo bei mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės atleidimo.

Šalies vadovė vėliau trečiadienį susitiko su kultūros ir aplinkos ministrais, sprendimus dėl ministrų atleidimo ji žada priimti artimiausiu metu.

Ministrui pirmininkui paskelbus apie trijų ministrų keitimą, D. Grybauskaitė pirmadienį pareiškė nematanti realių priežasčių Vyriausybei pertvarkyti ir norinti išgirsti priežastis dėl K. Navicko ir L. Ruokytės-Jonsson atleidimo.

Prezidentė pabrėžė, kad trijų ministrų atleidimas neišsprendžia šiuo metu svarbiausios – etatinio pedagogų darbo apmokėjimo – problemos. Jos teigimu, atleisdamas ministrus „premjeras mėgina taip savo problemas nustumti ant kitų galvų“.

S. Skvernelis sako, kad pasitiki atleidžiamais ministrais, bet nori duoti naują postūmį reformoms švietimo, kultūros ir aplinkos apsaugos srityse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA