Kauniečių pamėgti kebabai „Būk sotūs“ atranda naujus skonius | Kas vyksta Kaune

Kauniečių pamėgti kebabai „Būk sotūs“ atranda naujus skonius

Organizatorių nuotr.

Jau keliolika metų kebabai išlieka bene populiariausiu skubančių ar tiesiog pramogaujančių kauniečių pasirinkimu. Nors kebabo principas gana paprastas, regis, jis lietuviams niekada neatsibos: išradingi receptų kūrėjai nuolatos pasiūlo įvairiausių skonių idėjų, kurios maloniai stebina kebabų mylėtojus ir taip išlaiko kebabus užkandžių karaliais net ir augančios konkurencijos laikais.

[galerija kiek=”4″]

Pavyzdžiui, kebabinių tinklo „Būk sotus“ meniu simpatijas jau šluoja kebabai su ananasais, o netrukus tarp pasirinkimų pasirodys ir dar autentiškesnio skonio kebabų su jautiena ar net aviena – būtent iš šios mėsos jie ruošiami Vidurio Rytų šalyse, kuriose ir atsirado.

Su ananasais, alyvuogių aliejumi ar jogurtiniu padažu

Mažiau kaloringas jogurtinis padažas ar alyvuogių aliejus vietoje įprasto padažo – tokią alternatyvą jau siūlo ir „Būk sotus“ kebabinių tinklas. Pasak kebabinių atstovų, kitoks požiūris į kebabo sudėtį juntamas jau keletą metų: pradžioje žmonės tiesiog ėmė prašyti dėti mažiau padažo, o vėliau atsirado ir padažo alternatyvos net didžiausiems „sveikuoliams“. „Turbūt dabar viskas išsisprendė: juk kebabas, saikingai vartojant padažą, iš esmės yra vienas sveikiausių greito maisto variantų“, – naujoves įvertina ir sutikti kebabų mėgėjai.

Galima pastebėti ir tai, kad vis daugiau kebabinių stengiasi pasiūlyti ne tik sveikesnes alternatyvas, bet ir naujų skonių. Pavyzdžiui, jau 13 metų kebabų receptus tobulinančioje kebabinėje „Būk sotus“ neseniai visišku „hitu“ tapo kebabai su ananasais. „Pradžioje galvojome, kad jie labiausiai patiks vaikams, galbūt moterims, tačiau šiuos kebabus mėgsta visi. Siekiame išsiskirti, nustebinti ir dar labiau, todėl netrukus pasiūlysime kebabų su jautiena bei aviena“, – naujienas vardija kebabinės receptų kūrėjai.

Kebabai iš natūralios mėsos

Išskirtinį kebabo skonį kuria ne tik padažai, bet ir mėsa, iš kurios gaminamas kebabas. Šiuo metu Lietuvoje dažniausi du mėsos paruošimo būdai: natūrali mėsa arba savotiškas mėsos mišinys – faršas.

„Kebabo paruošto iš natūralios mėsos skonis tikrai skiriasi nuo kebabo ruošto iš mėsos faršo. Juokajame, kad skirtumas toks, koks yra tarp geros naminės dešros ir „šlapiankės“. Būtent todėl perkame tik natūralią mėsą, kurią ruošia turkų gamintojai. Na, o trečiasis ingredientas link tobulo kebabo yra daržovės. Svarbu, kad jos būtų šviežios ir sultingos. Pavyzdžiui, vietoje kopūstų dedame daug sultingesnes pekino arba aisbergo salotas“, – subtilybes aiškina „Būk sotus“ virtuvės meistrai.

Iš kioskelių tampa jaukiomis užkandinėmis

Apsilankius „Būk sotus“ kebabinėje Baranausko g. 2 pasijunti lyg jaukiame Kalėdų senelio namelyje: užsisakius kebabų čia galima praleisti kad ir pasimatymą.

„Buvo ir ne vienas bernvakaris ar vaikų gimtadienis, taip pat kviečiame smagiai praleisti laiką per televizorių stebint rungtynes. Stengiamės, kad klientai jautųsi kaip namie – siūlome ne tik jaukią aplinką, bet ir subtilesnį kebabų pateikimą, galų gale čia rasite net wifi“, – šypsosi „Būk sotus“ komanda .

„Ko gero, kebabus lietuviai mėgo, mėgsta ir mėgs. Ir jie tapo jau ne tik jaunimo maistu: kebabus renginiams užsisako ir įmonės, kebabus valgo net iš stadiono užklydę marokiečiai futbolininkai, o kartą mylimiausius kebabus į Londoną anūkui skraidino jo močiutė. Taigi, kebabų auditorija kaip tik ne mažėja, o plečiasi“, – puikią ateitį kebabams žada su meile juos ruošiantys žmonės.

Paragauti kebabų ruoštų iš natūralios mėsos ar gardintų ananasais galite „Būk sotus“ kebabinėse Kaune: Baranausko g. 2, Savanorių pr. 321, Prancūzų g. 81 ir Taikos g. 3, Domeikavoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA