Svarbiausias šventės Rotušės aikštėje momentas: meras su Kalėdų seneliu įžiebia žaliaskarę | Kas vyksta Kaune

Svarbiausias šventės Rotušės aikštėje momentas: meras su Kalėdų seneliu įžiebia žaliaskarę

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai eglutės įžiebimo renginyje šeštadienio vakarą išvydo ne vieną puikų muzikinį pasirodymą, tačiau svarbiausia, be abejo, buvo akimirka, kai užsižiebė žaliaskarė. Mygtuką Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui nuspausti padėjo Kalėdų Senelis ir koncerto vedėjai Mantas Stonkus su Ugne Skonsmanaite.

Apie Kalėdų dvasią prieš pakviečiant merą prabilęs M. Stonkus juokais pripažino nemėgstantis dovanoti ir manantis, kad žmonės, kurie sako, kad dovanoti gera, yra melagiai. „Juk taip gera gauti dovanas. Manyje dar šiek tiek gyvena vaikas“, – kalbėjo Mantas, pridūręs, kad šventiniu laikotarpiu mielai „Žalgirio“ legionieriaus teisėmis pagyventų Kaune.

Tuoj pat pasirodęs V. Matijošaitis, beje, M. Stonkų gerokai nustebino: „Va čia tai meras – nebijo šalčio, be kepurės, rankos nuogos, bet palietęs mano ranką net pirštines nudegino.“

Sveikinimą kauniečiams buvo paruošęs ir karštasis Kauno vadovas: „Sako, per Kalėdas išsipildo visos svajonės, troškimai – gerai, kad Kaune yra tuo tikinčių žmonių. Visiems linkiu laimės, sėkmės, ir kad šioje aikštėje pasipiltų sniegas. Gerų švenčių!“

Galingai užtraukus Danguolės Beinarytės vadovaujamam KTU akademiniam chorui „Jaunystė“ bei A. Kačanausko muzikos mokyklos grupei „Dangiai ir dangiukai“, haskius pasikinkęs Kalėdų Senelis atlėkė ant scenos. Taręs, kad šių metų Kauno žaliaskarė bus tiesiog gražiausia pasaulyje, kartu su V. Matijošaičiu ir V. Stonkumi stebuklingasis personažas įžiebė kalėdinę eglutę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA