Kauno rotušėje atnaujinta ilgametė partnerystė su viena Norvegijos apskričių | Kas vyksta Kaune

Kauno rotušėje atnaujinta ilgametė partnerystė su viena Norvegijos apskričių

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Net ir šventės sūkuryje Kauno meras Visvaldas Matijošaitis neužmiršta svarbių pareigų miestui. Valandą prieš prasidedant kalėdinės eglutės įžiebimui, miesto vadovas susitiko su Vesfoldo apskrities meru Rune Hogsnes.

Kauno ir vienos iš Norvegijos apskričių vadovai į Senamiestį atvyko ne tik nuostabia mūsų egle pasigrožėti. 17 val. rotušėje pasirašyta bendradarbiavimo su Vestfoldo apskritimi sutartis, taip atnaujinant ilgus metus trunkančią partnerystę.

Itin tamprius ryšius su Norvegijos bibliotekomis, o ypač Vestfoldo apskrities biblioteka, palaiko Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka. Pirmoji bendradarbiavimo tarp miestų programa iš esmės apėmė sveikatos, socialinės apsaugos, mokslo ir kultūros sritis.

1992 metais Vestfoldo apskritis, paremdama demokratijos procesus, Kauno miesto ligoninėms, mokykloms, bibliotekoms bei kitoms įstaigoms dovanojo įvairios įrangos. V. Kudirkos bibliotekai buvo dovanota nemažai grožinės literatūros knygų anglų kalba ir bibliobusas.

Kauno savivaldybė su Vestfoldo apskrities taryba pirmąją bendradarbiavimo sutartį pasirašė dar 1991-ųjų spalio 20 d. – pagal ją šalys sutarė bendradarbiauti kultūros, švietimo, sveikatos ir socialinės rūpybos srityse.

Per visą bendradarbiavimo laikotarpį buvo užmegzti kontaktai tarp Vestfoldo ir Kauno gimnazijų ir aukštesniųjų mokyklų, teikiama parama Kauno sveikatos ir socialinės rūpybos institucijomis, bendradarbiaujama bibliotekininkystės srityje, kuriamos palankios sąlygos abiejų šalių verslo kontaktams.

1997 m. į Kauno miesto ir Vestfoldo apskrities bendradarbiavimą įsijungė Kauno apskrities viršininko administracija. Nuo tada kas dvejus metus tradiciškai pasirašomos trišalės bendradarbiavimo sutartys tarp Kauno miesto, Kauno apskrities bei Vestfoldo apskrities.

Kaunas taip pat palaiko partnerystę su Brno (Čekija), Los Andželu (JAV), Vroclavu, Lomža ir Myslibužu (Lenkija), Tartu (Estija), Tapere (Suomija), Odense (Danija), Grenobliu (Prancūzija), Linšiopingu ir Vekše (Švedija), Charkovu (Ukraina), Breša ir Ferara (Italija), Tiumene (Rusija) bei Siamenu (Kinija).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA