Kaunietis Seimo narys M. Puidokas nerimsta – „verčia“ iš posto J. Petrauskienę | Kas vyksta Kaune

Kaunietis Seimo narys M. Puidokas nerimsta – „verčia“ iš posto J. Petrauskienę

BNS 2018/12/01 10:27
R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė turi trauktis ir tą padaryti reikėjo jau seniai, pareiškė iš Kauno kilęs ir šiame mieste į Seimą išrinktas valdančiųjų „valstiečių“ frakcijos narys Mindaugas Puidokas. Aktyviai pasireiškęs Kručinskų šeimos vaikų paėmimo skandale, politikas, rodosi, taikiklį nusuko kitur.

Anot M. Puidoko, Švietimo ir mokslo ministerijoje „pasiektas dugnas“, o švietimo reformas vykdžiusi J. Petrauskienė apgavo Valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakciją bei klaidino švietimo bendruomenę, demonstravo nepagarbą mokytojams.

„Dabar kelias vienas. Ministrė Jurgita Petrauskienė turi trauktis ir tą padaryti reikėjo seniai. Situacija su ŠMM ministre senai tragiška. Niekas nepadaryta, kas jai buvo sakyta. LVŽS rinkiminės programos kruopščiai nevykdo. Mokytojų streiko turėjo net nebūti!“ – feisbuke penktadienio vakarą paskelbė parlamentaras.

Anot jo, dalies žadėtų papildomų milijonų švietimui nebuvo skirta, mokytojų bendruomenė suskaldyta ir supriešinta. „Priėmėme Seime nemokamą aukštąjį mokslą bakalauro studijose, bet šiemet už mokslą moka daugiau pirmakursių nei pernai! Naikinome krepšelinę Steponavičiaus sistemą, pavertusią universitetus konkuruojančiais UAB-ais, bet ji veikia toliau“,– žeria kritiką ministrei M. Puidokas.

Pasak „valstiečio“, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija kitą savaitę „sudėlios taškus“. „Dar vienas faktas, kad faktus apie galimus neskaidrius ministrės veiksmus, nedeklaruojant konkursų atskleidusio mano buvusio studento tėtis ir Sausio 13 dienos medaliu apdovanotas žmogus turėjo išeiti iš darbo likus metams iki pensijos“, – rašo M. Puidokas.

„LVŽS programoje švietimas ir kultūra buvo prioritetinės sritys. Abejose streikai ir chaosas“, – apibendrina parlamentaras.

Trečią savaitę neslūgstant dalies mokyklų streikams ir įtampai švietimo sistemoje, ministrė J. Petrauskienė sulaukia vis daugiau kritikos ne tik iš opozicijos, inicijavusios jai interpeliaciją, bet ir pačių valdančiųjų gretų.

Šią savaitę dėl netinkamo bendravimo su streikuojančiais mokytojais J. Petrauskienę supeikė ir Seimo pirmininko pavaduotoja „valstietė“ Rima Baškienė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį pareiškė, kad stringant streikuojančių mokytojų ir švietimo ministrės deryboms, J. Petrauskienės galimybės eiti pareigas kelia abejonių.

Ministrė teigė gerbianti šalies vadovę ir jos nuomonę, bet apie galimą traukimąsi iš pareigų nekalba. J. Petrauskienė tikina, kad abejonių kelianti sumaištis švietimo sistemoje artimiausiu metu normalizuosis.

Premjeras Saulius Skvernelis teigė, jog ministrė vykdo būtinas pertvarkas švietimo srityje, ji turėtų išsklaidyti abejones atsakydama į interpeliacijos klausimus, kartu jis yra pareiškęs, kad ministrė turės trauktis, jei VTEK nustatys grubių pažeidimų.

Kitą savaitę Seime bus svarstoma opozicijos inicijuota interpeliacija ministrei, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija turėtų pateikti savo išvadą dėl J. Petrauskienės interesų derinimo ir deklaravimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA