Sūnų iš tėvo rankų lupęs T. Ismailovas toliau dirbs Kauno vaiko teisių apsaugos skyriuje | Kas vyksta Kaune

Sūnų iš tėvo rankų lupęs T. Ismailovas toliau dirbs Kauno vaiko teisių apsaugos skyriuje

Stopkadras

Teistas ir tūkstančius valstybei skolingas Vaiko teisių specialistas Teodoras Ismailovas atsipirko įspėjimu. Tokį sprendimą priėmė Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Alina Jakavonienė.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba nutarė, kad Kauno Vaiko teisių apsaugos skyriuje dirbęs ir brutaliai Gintaro Kručinsko dvimetį sūnelį plėšęs T. Ismailovas elgėsi neetiškai ir skyrė jam įspėjimą.

„Komisija įvertino visas aplinkybes, visapusiškai įvertino visą informaciją, surinko duomenis ir nustatė darbo pareigų pažeidimą bei įspėjo. Sutikau su komisijos išvadomis, darbuotojas yra įspėtas“, – sakė A. Jakavonienė.

Tokia nuobauda reiškia, kad teistam nacių atributikos gerbėjui nebus uždrausta dirbti vaiko teisių apsaugos sistemoje. Pasak tarnybos vadovės, įspėjimas neleidžia darbuotojo atleisti ir tik tuomet, jeigu nusižengiama dar kartą, gali būti sprendžiama dėl atleidimo.

„Antrą kartą pasikartojus to paties pobūdžio pareigų pažeidimui, darbdavys turi teisę nutraukti darbo sutartį“, – pridūrė tarnybos vadovė.

INIT televizijos šaltiniai informavo, kad T. Ismailovui buvo skirta reali laisvės atėmimo bausmė. Neoficialiai teigiama, kad už tą patį nusikaltimą bausmę atlieka ir jo brolis, o T. Ismailovas teistas už 300 tūkst. eurų vertės netikrų sąskaitų išrašymą, jo teistumas tebėra galiojantis.

Valstybei vyras iki galo negrąžino teismo jam paskirtos žalos atlyginimo sumos, taip pat yra baustas už daugybę viešosios tvarkos pažeidimų, tokių, kaip kibimas prie žmonių, necenzūrinių žodžių vartojimas. Tai patvirtino Kauno apylinkės teismo atstovė Vaidas Bytautė.

„Teodoras Ismailovas 2013-ais metais, birželio 10 dieną, Kauno apylinkės teismo nuosprendžio pripažintas kaltu dėl didelės vertės svetimo turto įsigijimo apgaule bei dokumentų klastojimo. Teistumas šiam asmeniui išnyks tik 2020-aisiais“, – sakė V. Bytautė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis patikino, kad T. Ismailovo teistumas ir administraciniai nusižengimai dirbti Vaiko teisių apsaugos sistemoje nekliudo. Tą patį tvirtina ir A. Jakavonienė: „Gavome duomenų, kad pagal tas nusikalstamas veikas, dėl kurių asmuo negali dirbti šio darbo, darbuotojas nėra teistas.“

Nuo gruodžio 1-sios T. Ismailovas turėtų grįžti į darbą, tačiau pasak A. Jakavonienės jam skirta prastova. Vaiko teisių tarnyboje vyras dirbo pagal darbo sutartį. Nuo sausio 1- osios Vaiko teisių sistemoje dirbančiųjų pagal darbo sutartį turėtų nelikti – visi etatai bus perkvalifikuoti į valstybės tarnautojų. T. Ismailovas turės teisę dalyvauti konkurse ir siekti tarnautojo vietos.

„Jeigu ponas Ismailovas atitiks visus reikalavimus, kurie yra susiję ir su nepriekaištingos reputacijos reikalavimais, turės teisę pretenduoti konkurso būdu“, – sakė A. Jakavonienė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA