Kaune įžiebta pusnimis padabinta eglė | Kas vyksta Kaune

Kaune įžiebta pusnimis padabinta eglė

R. Tenio nuotr.

Gruodžio 1 d. kauniečiai ir miesto svečiai tapo oficialaus kalėdinio laikotarpio Kaune pradžios paskelbimo liudininkais. Rotušės aikštėje būrys susirinkusių žmonių kartu su žymiais žmonėmis ir Kalėdų seneliu įžiebė pusnimis padabintą eglutę.

Įžiebimo šventėje ant scenos lipo būrys žinomų aukščiausio lygio atlikėjų. Pirmoji savo dainomis džiugino Ieva Zasimauskaitė bei Danguolės Beinarytės vadovaujamas choras „Draugystė“. Šventinę nuotaiką, iškart po įžiebimo, toliau kurstė „Biplan“, Justinas Jarutis ir „Daddy Was a Milkman“, o renginio eigoje susirinkusieji ir tiesioginės transliacijos žiūrovai dar išvys Monique, ir Birutę Dambrauskaitę.

[susije_video kurie=””]

Renginį veda ir kartu su visais laukime dalyvavo žinomas, eurovizinėje scenoje sužibėjęs, vedėjų duetas – Ugnė Skonsmanaitė ir Mantas Stonkus. Kaip prieš koncertą samprotavo Mantas, į Kauną patogu suvažiuoti iš visos Lietuvos, tai – geografiškai patogiausias miestas, kuris jau nėra tik stotelė tarp Vilniaus ir Klaipėdos.

„Aš labai laukiu Kalėdų eglės įžiebimo renginio būtent šiame mieste, nes Kauno publika – geriausia. Tai patiriu visada – ir spektakliuose, ir renginiuose, koncertuose“, – M. Stonkus neabejojo, kad šventinis koncertas pritrauks minias kauniečių ir miesto svečių. Taip ir įvyko.

Koks būtų kalėdinio laikotarpio startas be pagrindinio herojaus, kurio elfai jau dabar išsijuosę meistrauja, o gal net pakuoja dovanas vaikams ir jų tėveliams. Į Rotušės aikštę, tiesa, neįprastu būdu, atvyko ir Kalėdų Senelis.

Jo roges skraidino ne elniai, o tempė Haskių kinkinys. Užlipęs ant scenos jis pasveikino visus susirinkusius ir neslėpė, dažnai girdintis, jog yra laukiamiausias svečias, tačiau Kalėdų seneliui laukiamiausi yra visi, dideli ir maži. Kitais savaitgaliais vaikų numylėtinis lauks kauniečių Kalėdų miestelyje.

Gruodžio 1 d. pasižymėjo ne tik žaliaskarės sužibimu, bet ir Kauno Kalėdinio radijo paleidimo ceremonija. Išskirtiniam projektui startą po koncerto davė Andrius Žiurauskas ir Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė.

Pačią eglutės įžiebimo šventę organizavo Kauno kultūros centras, su kuriuo informacinis renginio partneris „Kas vyksta Kaune“ ir įgyvendino Kauno Kalėdų radijo projektą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA