Kaip nebūti apvogtam per Kauno kalėdinės eglutės įžiebimo šventę? | Kas vyksta Kaune

Kaip nebūti apvogtam per Kauno kalėdinės eglutės įžiebimo šventę?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Artėjant didžiajam metų įvykiui, kai Kauno rotušės aikštėje bus įžiebta miesto eglė, vienas iš pagrindinių neramumų, kirbančių mintyse, minėtoje masinio susibūrimo vietoje ketinantiems apsilankyti kauniečiams ir svečiams – kaip apsaugoti save ir savo asmeninius daiktus renginyje, į kurį susirinks daugybė žmonių? Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai apie visas įmanomas atsargumo priemones teiravosi Kauno apskrities policijos pareigūnų.

Pasak policijos, į masines žmonių susibūrimo vietas besirenkantiems gyventojams patariama įsitikinti, kad rankinės ar kuprinės yra užsegtos, laikyti jas šalia savęs.

Taip pat vertėtų su savimi pasiimti tiek grynųjų pinigų, kiek manote, kad tuo metu jums gali prireikti, piniginėse kartu su banko kortelėmis nesinešioti kortelių kodų, turimų elektroninės bankininkystės slaptažodžių.

Piniginių, mobiliųjų telefonų, asmens dokumentų ir kitų vertingų daiktų, nelaikyti galinėse kišenėse. Tokie daiktai turi būti laikomi ne išorinėse drabužių kišenėse ar lengvai pasiekiamose rankinės vietose, bet vidinėse, gerai užsegamose kišenėse ar rankinių skyriuose, primena pareigūnai.

Tam, kad pavyktų nesusidurti su automobilių statymo problemomis renginio metu, į šventinį eglutės įžiebimą rekomenduojama atvykti ne automobiliais, o viešuoju transportu.

Policijos atstovų teigimu, jei esant būtinybei teks pasinaudoti automobiliu, verta įsitikinti, kad automobilio salone nėra paliktų rankinių, kompiuterių, ar kito vagišius viliojančio grobio. Taip pat būtina įsitikinti, jog automobilis paliekamas užrakintas.

Kauno apskrities policijos pareigūnai, linkėdami gražios ir saugios Kalėdinės eglės įžiebimo šventės, primena gyventojams, kad visuomet pastebėjus galimai daromą teisės pažeidimą, neliktų abejingi ir skambintų bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA