Devynis kartus teistas kaunietis M. Mažeika-Asilas pasiųstas į belangę | Kas vyksta Kaune

Devynis kartus teistas kaunietis M. Mažeika-Asilas pasiųstas į belangę

Kauno apylinkės teismo, DELFI inf. 2018/11/30 16:32
DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teisme penktadienį išnagrinėtas prokuroro prašymas skirti kardomąją priemonę vieną po kito nusikaltimus darančiam Mindaugui Mažeikai-Asilui. Šį kartą į teisėsaugos akiratį sunkiai sergantis vyras pakliuvo dėl jo nuomojame bute sumuštos sugyventinės.

[galerija kiek=”4″]

Kaip nurodoma Kauno apylinkės teismo pranešime, 43-ejų kaunietį M. Mažeiką, kuris įtariamas sugyventinės sužalojimu, teismas leido suimti vienam mėnesiui.

„Iš pateiktų duomenų matyti, kad įtariamojo M. Mažeikos galimai padarytas nusikaltimas nėra atsitiktinis. Jis linkęs brutaliai smurtauti, pažeidinėti įstatymus. Savo neprognozuojamu elgesiu įtariamasis kelia realų pavojų aplinkiniams, todėl kuriam laikui būtina jį izoliuoti nuo visuomenės ir užkirsti kelią naujų nusikaltimų padarymui“, – sakė prokuroro Mariaus Venskūno prašymą išnagrinėjusi teisėja Violeta Miceikienė.

Nors prokuroras prašė įtariamąjį suimti trijų mėnesių laikotarpiui, tačiau teisėja nutartyje pažymėjo, kad šiuo metu yra atliekami tik pirminiai ikiteisminio tyrimo veiksmai ir dėl sudėtingos sveikatos būklės nėra apklausta galimai nuo M. Mažeikos nukentėjusi moteris, todėl įtariamajam paskirtas trumpesnis nei prokuroras prašė suėmimo terminas.

Įtarimai anksčiau devynis kartus teistam M. Mažeikai pateikti dėl to, kad jis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, 2018 m. lapkričio 29 d. Kaune, Žemaičių g., žiauriai besielgdamas su savo sugyventine, sužalojo ją.

Prokuroras M. Venskūnas portalui DELFI teigė, kad nukentėjusioji mergina šiuo metu yra gydoma ligoninėje, jos fizinė ir psichologinė būklė sudėtinga. Pasak prokuroro, M. Mažeika su nukentėjusiąja kurį laiką gyveno kartu, todėl ji traktuojama kaip šeimos narys. Įvykio vietoje buvo rasta neaiškios kilmės medžiagų, kurių kilmė šiuo metu nustatinėjama. Įtariamasis savo kaltės nepripažįsta, aplinkybes aiškina savaip. M. Mažeika pateikė savo įvykių versiją, kurios prokuroras neviešino.

M. Mažeiką lydi spalvinga kriminalinė praeitis. Kauno apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla dėl nužudymo, didelės vertės turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu ir papirkimo – vyrui yra skirtos dvi kardomosios priemonės – intensyvi priežiūra elektroninėmis priemonėmis bei 20 tūkst. eurų užstatas.

Taip pat M. Mažeika yra nuteistas dėl narkotinių medžiagų laikymo. Kaunietis aštuonis kartus baustas už administracinius pažeidimus, kuomet neturėdamas teisės vairuoti naudojosi transporto priemone, dalį šių pažeidimų padarė būdamas neblaivus. Be to, jis įtariamas apysunkio nusikaltimo padarymu, už kurį jam gresia penkerių metų laisvės atėmimo bausme.

Prokuroras M. Venskūnas DELFI patvirtino, jog mediciniškai yra konstatuota, kad M. Mažeika serga sunkia liga, dėl kurios iki vakarykščio sulaikymo buvo paliekamas laisvėje. Teismo nutartį dėl suėmimo per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA