Atidaryta pergalių sąskaita namų arenoje: „Žalgiris“ pranoko „AX Armani“ | Kas vyksta Kaune

Atidaryta pergalių sąskaita namų arenoje: „Žalgiris“ pranoko „AX Armani“

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Nemuno saloje buvo filmuojamas šeštasis dublis. Žalgiriečiai po penkių pralaimėjimų namų aplinkoje, atkaklioje kovoje 83:78 palaužė Milano „Armani“ klubą ir atidarė pergalių sąskaitą savo arenoje.

Susitikimo pradžioje kauniečių puolimas sukosi aplink Nate‘o Wolterso bei Brandono Davieso tandemą – 8:7. B.Daviesas tęsė dominavimą po krepšiu, o ketvirčiui jau persiritus į antrą pusę, trečiuoju pasižymėjusiu žalgiriečiu tapo pražangos nepaisęs ir „Žalgirį“ į priekį 13:11 sugrąžinęs Marius Grigonis. Tolimą bombą driokstelėjo Artūras Milaknis, kamuolio vagystę Derrickas Waltonas įprasmino slalomu per visa aikštelę, tačiau pavojingai įsisukusi svečių puolimo karuselė, leido varžovams po pirmųjų dešimties minučių pirmauti 18:23.

Antrasis kėlinys prasidėjo charakterį pademonstravusio Thomaso Walkupo atkovotu kamuoliu ir taškais, užsitęsusią tylą taikliais baudų metimais nutraukė Aaronas White‘as – 22:27. Gražią verpstę atliko Edgaras Ulanovas, emocijų pliūpsnį sukėlė įspūdingas A.White‘o skrydis, o rungtynėse lygybė įsivyravo po triuškinamo B.Davieso dėjimo – 29:29. Tikrą dėjimų fiesta tęsė A.White’as, galingą spurtą iki 20:2 pratęsė tritaškius suleidę N.Woltersas ir T.Walkupas, tad Lietuvos čempionai į rūbinę keliavo jau turėdami apčiuopiamą pranašumą – 40:31.

Po didžiosios pertraukos svečių gynybą baudos aikštelėje laužė Antanas Kavaliauskas ir dar vienu galingu dėjimu pasižymėjęs B.Daviesas – 47:37. Tiesa, netrukus savų atsakymų surado varžovus į priekį tempęs Artūro Gudaičio ir Mike‘o Jameso duetas (49:46). B.Daviesas pataikė iš vidutinio nuotolio, taškus rinko T.Walkupas, bet latvio Dairio Bertanio tolimi šūviai „Žalgiriui“ paliko vos vieno taško persvarą – 53:52. Po pasitarimo kauniečiams lengviau atsikvėpti leido jau 22-ąjį savo tašką dėjimu rinkęs B.Daviesas (58:54). Per likusį laiką pasižymėjo M.Grigonis, bet tolimu šūviu su sirena solidesnio pranašumo žalgiriečiams susikrauti neleido Mindaugas Kuzminskas – 60:58.

Ketvirtajame kėlinyje žaidimą į savo rankas paėmė iš toli iššovęs bei dukart A.Kavaliauskui sėkmingai asistavęs A.Milaknis – 67:60. Nuostabų mačą žaidžiantis B.Daviesas pataikė dar vieną metimą iš vidutinio nuotolio, bet svečius į kovą grąžino M.Kuzminskas (69:68). Sunkiu komandai metu krepšio link prasiveržė N.Woltersas, dvitaškį realizavo varžovų šturmą prislopinęs bei atstumą iki 73:68 padidinęs E.Ulanovas. Baudas sumetė M.Grigonis, likus porai minučių sudėtingą reidą atliko E.Ulanovas – 77:73. Svečiai iš Milano dar bandė kibti į atlapus dėl pergalės, tačiau visus reikalus išsprendė bei pirmąją pergalę rezultatu 83:78 Eurolygoje savų žiūrovų akivaizdoje kauniečiams įtvirtino fenomenalų mačą sužaidęs B.Daviesas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA