Įspūdinga šventė nušvies istorinės Prezidentūros kiemelį – jį puošti galės ir kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Įspūdinga šventė nušvies istorinės Prezidentūros kiemelį – jį puošti galės ir kauniečiai

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Gruodžio 1 d. prieš pagrindinės Kauno eglės įžiebimo šventę, 17 val. kvies LR Prezidentūros parkelis. Čia jau ketvirtus metus iš eilės bus įžiebtas „Atsiminimų sodas“, tapsiantis kauniečių atvira miesto puošimo erdve.

Sodelio įžiebimo renginys pradės kilnaus tikslo vienijamų renginių ciklą. Kauno senamiesčio draugija nori atkreipti dėmesį į šalia požeminės perėjos esančią Kauno Švenčiausio Sakramento bažnyčią, į kurią, pagal susitarimą Kauno arkivyskupijoje, planuojama įsileisti ne tik tikinčiuosius, bet ir pasauliečius – meno bei kultūros atstovus. Svajojama bažnyčiai priklausančiame komplekse rengti parodas, koncertus, meno instaliacijas. Šią gražią idėją LR Istorinės Prezidentūros Sodelio įžiebimo renginio metu pristatys kunigas Gytis Petras Stumbras.

Nuobodžiauti neleis daugeliui kauniečių puikiai pažįstamas renginio vedėjas Edvinas Vadoklis, meninio kūrybinio ugdymo studija „Ritė Bitė“, mistišką atsiminimų prigimtį atskleis „Mimų teatras“, o finaliniu akcentu taps „Ugnies teatro“ pasirodymas. Renginio trukmė – 40 minučių.

Šią istorinę vietą jau ketvirtus metus iš eilės Šv. Kalėdų laukimo laikotarpiu šventiškai papuošia įmonių grupės „Nuova“ darbuotojai. Pastarieji džiaugėsi galėdami padėti kurti šventinę nuotaiką – vyrai sodelio medžius apsuko net 5 000 metrų ilgio lempučių girliandomis.

Kauno miesto savivaldybė taip pat prisidėjo prie miestiečių mėgstamos erdvės puošimo – sodelio viduryje sužibo ryški instaliacija, primenanti fontaną, kuriame telpa viskas: ir nekantrus pasimatymo laukimas prie Merkurijaus, ir Danieliaus Dolskio melodijos, ir konkę traukiančių arklių kvapas. Tiesa, ši dekoracija praeitų metų kalėdinio laikotarpio metu dabino Laisvės alėjos fontaną. Taip pat papuošti ir sodelių medžiai: juos nostalgiškais atsiminimų burbulais padabino Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyriaus ir Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro mokiniai. Patarimų negailėjo ir menininkė Jolanta Šmitienė.

Puošti bus kviečiami ir kauniečiai

Kalėdiniam laikotarpiui LR Prezidentūros sodelyje sukurtas „Atsiminimų sodas“ taps ir visiems kauniečiams atvira miesto puošimo erdve. Visi norintys galės kurti puošmenas ir kabinti jas specialiai tam skirtoje vietoje. Renginio šeimininkė LR Istorinė Prezidentūra svetingai atvers savo sodelio vartus, kad kiekvienas kaunietis galėtų ne tik gėrėtis, bet ir tapti Kalėdinio grožio kūrėju.

Spėlioti, kaip pasigaminti puošmenas taip pat neteks: mokiniai, padedami Kauno senamiesčio draugijos, nufilmavo gamybos procesą, tad greitai visi smalsuoliai sužinos, kaip pasigaminti atsiminimų burbulus. Tada reikės į juos sudėti savo atsiminimus ir pakabinti Istorinės Prezidentūros sodelyje.

„Atsiminimų sodas“ veiks iki pat Trijų Karalių. Vakarais pasigėrėti šventine erdve ar atnešti ir pakabinti savo atsiminimų burbulą bus galima kasdien iki 22 valandos. Po Trijų Karalių kauniečių puošmenų laukia dvejopas likimas: jeigu jūsų atsiminimai blogi – sudeginsime juos kartu su More, jeigu geri – paleisime į dangų! Juk, kaip sakė vokiečių rašytojas Johannas Paulas Friedrichas Richteris, „Atsiminimai – tai vienintelis rojus, iš kurio negalime būti išvaryti.“

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA