Kauniečių pyktis liejasi per kraštus: kodėl turime mokėti už purviną vandenį? | Kas vyksta Kaune

Kauniečių pyktis liejasi per kraštus: kodėl turime mokėti už purviną vandenį?

Skaitytojų nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Ketvirtadienį nuo ryto į portalo „Kas vyksta Kaune“ elektroninio pašto dėžutę plūsta suirzusių kauniečių laiškai. Pasak jų, daugelyje mikrorajonų Kaune iš čiaupų bėga rusvos spalvos drumstas vanduo. Gyventojai nerimauja, jog nepatogumus teks kęsti iki kitų metų vasario mėnesio pabaigos.

[galerija kiek=”4″]

„Juodo vandens“ problema vyrauja ne tik Kauno centre, bet ir kituose mikrorajonuose. Visa tai gali tęstis iki vasario 26 dienos. Bendrovės atstovai gyventojų prašo būti kantriais, tačiau kaip elgtis su tokiu vandeniu ir kodėl turime mokėti už higienos normų neatitinkantį vandenį? „Kauno vandenų“ interneto puslapyje informacija apie situaciją – labai ribota. Pranešama, jog vykdomi renovacijos darbai“, – skundžiasi kauniečiai.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojų teigimu, su minėto pobūdžio sunkumais – pablogėjusia geriamojo vandens kokybe – susiduria Kauno Senamiesčio, Vilijampolės, Aleksoto, Žemųjų Šančių, Panemunės gyventojai.

„Kauno vandenys“ nieko nekomentuoja, ar toks vanduo iš čiaupo žalingas gerti, maudytis… Vanduo būna tai tamsiai rudas, tai juodas, su daug priemaišų“, – pasakoja jie.

Pasak bendrovės „Kauno vandenys“ Technikos direktoriaus Dainiaus Gudavičiaus, šiuo metu vykdomos magistralinių vandentiekio linijų rekonstrukcijos, todėl atlikus tinklų perjungimo darbus ir pasikeitus vandens tekėjimo krypčiai, vamzdyne pakilo susidariusios nuosėdos.

„Kitokio būdo pakeisti senus vamzdynus naujais nėra. Sprendžiant šį klausimą avarinės tarnybos brigados plauna vandentiekio linijas. Iš gyventojų A. Juozapavičiaus prospekte avarinė tarnyba yra gavusi 8 pranešimus. Specialistai tikisi, kad padėtis stabilizuosis savaitgalį“, – portalo žurnalistams sakė jis.

Anot D. Gudavičiaus, darbai pradėti sulaukus Europos Sąjungos finansavimo, todėl per metus bus rekonstruota didžioji dalis vandentiekio ir nuotekų tinklų taip išvengiant nenumatytų avarijų ir pakeičiant prieš 50 metų dar sovietmečiu klotas vandentiekio bei nuotekų linijas.

„Atsiprašydami už patirtus nepatogumus ir dėkodami už supratingumą pranešame, kad apie vykdomus darbus gyventojai kas dieną informuojami Kauno savivaldybės ir bendrovės „Kauno vandenys“ interneto svetainėse bei socialiniame „Facebook“ tinkle. Gyventojai, turintys pretenzijų dėl paslaugos kokybės, gali kreiptis į bendrovę – kiekvienas prašymas bus išnagrinėtas ir pateiktas atsakymas“, – pridūrė jis.

„Kauno vandenų“ technikos direktoriaus teigimu, geriamojo vandens bei nuotekų tinklų rekonstrukcijos ir plėtros projektuose numatyta plėsti net 18,27 km vandentiekio ir 34,79 km nuotekų tinklų, o rekonstrukcijos sulauks 17,61 km vandentiekio ir beveik 9 km nuotekų tinklų.

Per artimiausius metus bus rekonstruoti tinklai Palemone, Petrašiūnuose, Aleksote, Žaliakalnyje, Vilijampolėje, Panemunėje ir Šančiuose. 2017–2019 m. šiems projektams įgyvendinti bus išleista per 20 mln. eurų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA