„Žalgirio“ areną ir „Akropolį“ susprogdinti grasinęs benamis sulaukė bausmės | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ areną ir „Akropolį“ susprogdinti grasinęs benamis sulaukė bausmės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas mažiau nei per parą išnagrinėjo melagingo grasinimo susprogdinti Kauno „Akropolį“ ir „Žalgirio“ areną bylą. Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis Andrius Boguckis už šias „išdaigas“ ilgokai pasėdės areštinėje.

Kaip nurodoma Kauno apylinkės teismo pranešime spaudai, A. Boguckiui dėl melagingų grasinimų sprogimais per „Juodojo penktadienio“ išpardavimus „Akropolyje“ bei Eurolygos krepšinio rungtynes „Žalgirio“ arenoje paskirta 65 parų arešto bausmė.

„Toks elgesys netoleruotinas, kadangi tomis dienomis minėtose vietose vyko masiniai renginiai. Jeigu būtų reikėję evakuoti žmones, būtų kilęs didelis chaosas“, – pranešime cituojamas per mažiau nei parą bylą išnagrinėjęs Kauno apylinkės teismo teisėjas Audrius Meilutis.

Nors įstatymas už šiuos nusikaltimus numatė ir švelnesnes bausmes – viešuosius darbus, baudą ar laisvės apribojimą, tačiau, anot A. Meilučio, minėtos bausmės šiuo konkrečiu atveju yra per švelnios, būtų neefektyvios ir realiai neįgyvendinamos todėl, kad A. Boguckis neturi nei pajamų, nei nuolatinės gyvenamosios vietos.

O viešieji darbai jam buvo paskirti ir už anksčiau padarytus nusikaltimus, tačiau vyras jų nevykdė, todėl rašant šį nuosprendį visuomenės labui neišdirbtos valandos buvo įskaičiuotos į paskutiniu nuosprendžiu paskirtą bausmę.

Į teismo posėdį atvykęs A. Boguckis dėl padaryto nusikaltimo gailėjosi, teigė, kad daugiau taip nesielgs. Kodėl melagingai telefonu pranešė apie visuomenei gresiantį pavojų, 35-erių vyras paaiškinti negalėjo. Anot jo, tai – nesaikingo alkoholio vartojimo pasekmė.

Pastovios gyvenamosios vietos neturintis kaunietis lapkričio 23-24 d. telefonu „Nokia 1110i“ paskambino bendruoju pagalbos telefono numeriu ir melagingai pranešė, kad Kauno prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ padėjo sprogmenis.

Nepraėjus nė valandai A. Boguckis dar kartą paskambino bendruoju pagalbos telefonu ir pasakė, kad ir „Akropolyje“ ir „Žalgirio“ arenoje, kurioje tuo metu vyko Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos srities „Chimki“ komandų, padėti sprogmenys. Į įvykio vietas iškviestos specialiosios tarnybos civilinių ieškinių teismui nepateikė.

Šį nuosprendį per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA