Kauno žaliaskarė pasidengė švytinčiu sniegu | Kas vyksta Kaune

Kauno žaliaskarė pasidengė švytinčiu sniegu

R. Tenio nuotr.

Kalėdinės Kauno eglutės puošimo darbai Rotušės aikštėje sparčiai juda pirmyn. Neseniai surinkus karkasą ir padengus jį eglišakiais, trečiadienio vakarą eglės klostes jau padengė nepaprasto sniego sluoksnis.

Antradienį sniegas balino tik pačią eglutės viršūnę, o trečiadienio vakarą „iškrito“ beveik ant viso medžio ir išbandant šventinį apšvietimą sužibo baltai.

Ant pagrindinės kalėdinės Kauno puošmenos sukabintos sniegą imituojančios dekoracijos sukurtos iš maždaug 2,5 mln. baltų plastikinių šiaudelių, kurie iš tolėliau primena masyvius sniego gniutulus. Net jei žiema bus šilta, šis sniegas tikrai neištirps ir vėjas jo nenupūs!

Kauno eglutės kūrėja Jolanta Šmidtienė vakar Rotušės aikštėje surengtoje konferencijoje minėjo, kad pasiruošimas vyksta sklandžiai, atlikta sudėtingiausia dalis – sumontuotas karkasas, kuris iš išorės ir vidaus padengtas miško kvapą skleidžiančiais ir šventinę nuotaiką kuriančiais eglišakiais. ne vienkartinis, reikalui esant pritaikomas kitoms sudėtingoms konstrukcijoms.

Medis taip pat bus puošiamas kristalais, nors menininkė neišdavė, iš ko jie pagaminti. O aplink eglę įsikurs kalėdinis miestelis, kuris šįkart pagal įvairias temas bus suskirstytas į kelias atskiras zonas. Beje, žaliaskarė jau buvo sužibusi pirmadienį – tuomet išbandytos ją tinklu apraizgiusios lemputės, kurios, reikia manyti, švytės kartu su sniegu.

Kauno eglutė oficialiai bus įžiebta šeštadienį, gruodžio 1 d., 18 val. Renginį tiesiogiai transliuos „Kas vyksta Kaune“, o iki lapkričio 30 d. kviečiame portale rinkti gražiausią mūsų miesto eglę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA