Pokyčiai Š. Jasikevičiaus šeimoje: gretas papildė naujas narys | Kas vyksta Kaune

Pokyčiai Š. Jasikevičiaus šeimoje: gretas papildė naujas narys

delfi.lt 2018/11/27 10:32
Šarūnas Jasikevičius / DELFI nuotr.

Kauno „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius nepraleido progos pasigirti naujoku: šį kartą ne „Žalgirio“ komandos, o šeimos.

Š. Jasikevičius pirmadienį vakare į „Instagram“ socialinį tinklą patalpino nuotrauką, kurioje džiaugiasi šeimą papildžiusiu japoniškojo Akitos Inu veislės šuniuku.

Š. Jasikevičius su šunimi / Instagram nuotr.

„Norėtųsi mažo, aštraus ir ardančio“, – prieš tris mėnesius ieškodamas naujoko kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Panašu, kad šie žodžiai puikiai tinka naujajam šeimos nariui: su japoniškuoju Akita Inu šuniuku nuobodu nebus.

Ši veislė priklauso azijinių špicų grupei. Akitos yra labai protingi ir drąsūs, santūrūs, net ir būdami su savo šeimininkais.

Tai nepaprastai ištikimi ir atsidavę šunys, budrūs juos mylinčių šeimų sargybiniai. Jie pavadinti pagal savo gimtosios šalies Japonijos Akitos prefektūrą, labiausiai į šiaurę nutolusią vietovę Honshu saloje.

Akita – šuo ne kiekvienam. Tai labai protingas ir nuobodžiauti nemėgstantis šuo, todėl jam reikia daug dėmesio ir fizinės veiklos. Akitas būtina dresuoti, o tai nėra lengva, nes šie šunys mėgsta dominuoti ir yra užsispyrę.

Jie priešinasi grubiai, jėga paremtai dresūrai, tačiau greitai supranta, ko iš jų norima, yra linkę bendradarbiauti. Kad šie šunys daug pasiektų, jiems reikia tvirtos, reguliarios, meile grįstos dresūros.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA