Galvos skausmas dėl naujų atliekų konteinerių: gali riboti automobilių stovėjimą kiemuose | Kas vyksta Kaune

Galvos skausmas dėl naujų atliekų konteinerių: gali riboti automobilių stovėjimą kiemuose

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi Petrašiūnų mikrorajono gyventojai. Pasak jų, greta daugiabučių namų įrengti ne, kaip jau įprasta, pusiau požeminiai atliekų konteineriai, o antžeminiai, kurie, kauniečių teigimu, dar labiau apriboja ir taip siaurą įvažiavimo į kiemą teritoriją bei, tikėtina, apribos automobilių statymo laisvę.

[galerija kiek=”4″]

Netoli Ekskavatorininkų gatvėje esančio 13 numeriu pažymėto daugiabučio atsirado nauji antžeminiai atliekų konteineriai. Toks pastarųjų tipas pasirinktas todėl, kad minėtoje vietoje dėl po žeme išdėstytų reikšmingų komunikacijų nėra galimybės statyti pusiau požeminių konteinerių tipą, pasakoja Petrašiūnų gyventojai.

„Vienoje gatvės pusėje jau yra įrengti pusiau požeminiai atliekų konteineriai. O ten, kur stovi Ekskavatorininkų 13 numeriu pažymėtas namas, yra galinis kiemas, todėl dėl atsiradusios minėtos naujovės – antžeminių konteinerių, transporto priemonėms bus sunku išvažiuoti“, – pridūrė jie.

Kauniečiai, susisiekę su savivaldybės atstovais išgirdo, kad, kai šiukšliavežė atvažiuos ištuštinti konteinerių, kieme negalės būti nė vieno automobilio, nes į teritoriją kitaip bus sunku įvažiuoti.

Kauniečių manymu, netoli šios vietos, adresu Ekskavatorininkų gatvė 9 yra, yra garažai. Tad pastaroji vieta esą būtų kur kas rinkamesnė naujiesiems konteineriams įrengti. Tačiau, regis, lokacija jiems atsirasti jau apspręsta ir gyventojų patarimai neturi jokios svarios vertės.

Apie gyventojų įžvelgtą problemą „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai teiravosi  bendrovės „Kauno švara“ Miesto valymo ir atliekų valdymo direktoriaus Dariaus Stasikonio.

Pasak jo, Kauno miesto savivaldybės administracija šiuo metu įgyvendina projektą „Komunalinių atliekų konteinerių aikštelių įrengimas Kauno mieste“, finansuojamą 2014–2020 m. ES paramos lėšomis. Pusiau požeminės ir antžeminės komunalinių atliekų surinkimo aikštelės įrengiamos šalia daugiabučių namų.

Antžeminės komunalinių atliekų surinkimo aikštelės įrengiamos tuo atveju, jei nėra galimybės įrengti pusiau požeminės komunalinių atliekų surinkimo aikštelės. Tam įtakos turi požeminės komunikacijos, teigė įmonės atstovas.

„Galimybė privažiuoti prie šios aikštelės yra. Jeigu kils problemų privažiavimui prie komunalinių atliekų surinkimo aikštelės dėl stovinčių lengvųjų automobilių, tai tik tuo atveju bus statomas ženklas, ribojantis šių automobilių pastatymą – ženkle bus nurodyta diena ir laikas“, – paaiškino D. Stasikonis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA