Siautėjantis nuteistasis puolė pareigūną | Kas vyksta Kaune

Siautėjantis nuteistasis puolė pareigūną

DELFI nuotr.

Šeštadienio rytą Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 1-ame sektoriuje nuteistieji informavo pareigūnus, kad vienas 5-o būrio nuteistasis elgiasi neadekvačiai, vaikšto nuogas, kelia grėsmę kitiems nuteistiesiems.

Šis perspėjimas gautas 2018 m. lapkričio 26 d. apie 7.30 val., rašoma Kalėjimo departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos internetiniame puslapyje.

Kadangi nuteistasis žinomas dėl savo neadekvataus elgesio, į įvykio vietą išskubėjo keletas pareigūnų. Minėtas nuteistasis buvo rastas nuteistųjų prausykloje nuogas. Pareigūnai ir vienas iš nuteistųjų įkalbėjo nuteistąjį nueiti iki gyvenamosios patalpos apsirengti. Čia atėjęs nuteistasis pradėjo siautėti, daužyti baldus, kelti grėsmę aplinkiniams, į pareigūnų nurodymus nusiraminti nereagavo.

Pareigūnai, siekdami išvengti bet kokių sunkių pasekmių ir šiuo tikslu ketindami panaudoti elektros impulsinį prietaisą, artinosi prie nuteistojo, tačiau tuo metu šis smūgiavo ir pareigūnui sudavė į veido sritį. Tuo pat metu užpultas pareigūnas panaudojo elektros impulsinį prietaisą ir nuteistasis buvo sulaikytas bei atvesdintas į uždarąją zoną.

Dėl šio fakto pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str. Įvykyje dalyvavęs pareigūnas patyrė lūpos ir nosies sumušimus, jam paskirta specialistų apžiūra.

Minėtas nuteistasis žinomas dėl sveikatos problemų (galimai psichikos sutrikimų). 2017-12-01 dėl šio nuteistojo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 1 d (sumušė nuteistąjį). 2017-12-27 pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 1 d. (suniokojo įstaigos konvojaus automobilį). Šiame ikiteisminiame tyrime nuteistajam paskirta teismo ekspertizė Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos teismo ekspertiniame skyriuje. Iš Utenos į pataisos įstaigą nuteistasis sugrįžo 2018-11-21, – gavus ekspertizės išvadas, bus sprendžiama dėl tolimesnių veiksmų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA