Pirmasis rimtas išbandymas eismo dalyviams – Kauno gatvės virto čiuožykla | Kas vyksta Kaune

Pirmasis rimtas išbandymas eismo dalyviams – Kauno gatvės virto čiuožykla

Video stop kadro nuotr.

Žiemos malonumai prasideda – taip galima apibūdinti slidžios kelio dangos situaciją šeštadienio rytą. Internautai perspėja, kad Kauno gatvės virto tikra ledo arena. Nors kai kurie neslepia, kad dantis ant šaligatvio palikti lengviau nei sudaužyti transporto priemonę, avarijos miesto neaplenkė.

Vos nuo pirmojo žingsnio lauke eismo dalyviai pradeda savo išbandymų kupiną lapkričio 24 d. rytą. Kelio danga – plikledis, tad tenka ne tik apgalvotai žingsnius dėti, bet ir pedalus spausti atsargiau.

„Pagrindiniai keliai (–„Kas vyksta Kaune“) viskas gerai, posūkiuose reiktų atsargiau. Viadukai atsargiau, kiemai – čiuožykla.  Eikite išlipę atsargiai, nes dantis galima palikti ant šaligatvių greičiau nei mašiną sudaužyti“, – juokaudama situaciją apibūdino kaunietė.

Tiesa, kelininkai nemiega, liudininkai teigia, kad jau ir 05 val. ryto buvo rūpinamasi gatvių danga. 09 val. ryto pagrindiniai keliai  buvo pabarstyti, visgi šalutiniai ir posūkiai be ledo pasigirti negali. „Šalutinėse gatvėse stabdymo nulis“, – situaciją apibūdina internautas.

Internete vairuotojai vieni kitus perspėja – slidu visur: Kaune, kiemuose, aikštelėse, miesto rajone, automagistralėje.

Dėl plikledžio vairuotojai kelyje Kaunas-Vilnius važiuoja vos 60 km/h greičiu.

Susiruošusiems link Vilniaus, įprastą nuvykimo laiko derėtų pamiršti. Autostradoje atrodo, kad žiema užklupo netikėtai, dėl gamtos stichijos tenka važiuoti 60 km/h greičiu, o ne skrieti leistinu 110 km/h.

Derėtų itin sumažinti greitį ir prekybos centrų aikštelėse, kai kuriems ir su naujomis padangomis važiuojant 10km/h greičiu tenka paslidinėti.

Gatvėse pasipylė avarijos

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su Kauno apskr. VPK, jie situaciją keliuose apibūdino taip: „daug avarijų, nuo 08 val. gavome pranešimus apie 12 eismo įvykių“. O kiek dar vairuotojų nusprendė situaciją išsiaiškinti patys, nežinia.

09:40 val. kelyje Kaunas-Karmėlava „Volvo“ atsitrenkė į bortelius, visgi, informacijos apie šį įvykį pareigūnai neturi.

Breslaujos ir K. Baršausko g. sankryža pilnai užsiklojusi ledu, tad nekeista, kad pro ją važiuojančius pasitiko masinė avarija. Apie šį eismo įvykį Kauno apskr. VPK pranešimą gavo 08:28 val. Kaip teigia pareigūnai, dėl slidžios kelio dangos susidūrė trys automobiliai, sužalotų asmenų nėra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA