Kauno „Akropolyje“ sukūrė įspūdingą Kalėdų pasaką: kilometras šviečiančių girliandų ir 300 000 lempučių | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolyje“ sukūrė įspūdingą Kalėdų pasaką: kilometras šviečiančių girliandų ir 300 000 lempučių

Organizatorių nuotr.

Didžiausių metų švenčių proga prekybos centras Kauno „Akropolis“ pasipuošė išskirtinėmis dekoracijomis, kurias sukūrė tarptautinė „MK Illumination“ dizainerių komanda, puošusi prekybos centrus ir įvairius pastatus tokiuose miestuose kaip Dresdenas, Las Vegasas, Stokholmas, Ciurichas ar Dubajus. Kalėdų nuotaikos Kauno „Akropolyje“ bus jaučiamos jau nuo šio penktadienio – pradės veikti kalėdinė mugė, o prekybos centras nušvis šimtais tūkstančių lempučių, alėjas užpildys įspūdingos dekoracijos.

Tviskanti miško pasaka

Prekybos centro Kauno „Akropolis“ valdytoja Brigita Kuodytė pasakoja, jog pasirengimo Kalėdoms darbai prasidėjo dar pavasarį. Idėja ir jos įgyvendinimas buvo patikėti didelę patirtį unikaliais darbas visame pasaulyje garsėjančiai kompanijai „MK Illumination“, veikiančiai daugiau nei 120 pasaulio šalių.

Dizaineriai, puošdami Kauno „Akropolį“ laikėsi tos pačios filosofijos, kaip ir anksčiau įgyvendintuose tarptautiniuose projektuose – kūrėjų komandai vadovavusi Camilla Eriksson pasirinko transformuoti įprastas prekybos centro erdves į pasakų šalį, kurioje derėtų modernumo, estetikos ir elegancijos principai.

„Akropolyje“ atgijo stebuklingi miško gyvūnai / Organizatorių nuotr.

„Lankytojus pasitiks papuošimai, kuriuos sieja stebuklų miško tematika. Prekybos centro įėjimą, alėjas ir aukštus puošia švytinčios šakos bei svarbiausių girios gyvūnų dekoracijos – meškos su meškiukais, pelėdos, balandžiai, kiškiai, lapės, elniai, povai, – pasakoja B. Kuodytė.

– Tviskančios gyvūnų skulptūros yra gyvos, dinamiškos, jų kuriama pasaka tarsi vystosi prieš lankytojų akis. Paukščiai stebi pirkėjus iš viršaus, meškų mažyliai smalsiai ropščiasi ant šakų, o pelėdos skleidžia sparnus. Prie Kalėdų eglutės sėdinti didelė meška kviečia lankytojus apsikabinimui, o nuotrauka siūloma pasidalinti socialiniuose tinkluose.“

Vienetinės dekoracijos

Didžioji dalis dekoracijų yra rankų darbo, vienetinės ir pirmą kartą pristatomos Baltijos šalių regione, tad šis projektas ypatingas ne tik Kauno „Akropoliui“, bet ir dizainerių komandai. Iš aliuminio pagamintos šakos, meškos, pelėdos pasižymi preciziškumu, o tikra prekybos centro pažiba – rankų darbo veidrodinės dekoracijos. Nepamirštas ir Kalėdų Senelis – jam sukurtas specialus krėslas, apsuptas natūralių eglučių ir miško gyvūnų.

Jau prie įėjimo pasitinka poliarinės meškos / Organizatorių nuotr.

Didžiausios metų šventės neįsivaizduojamos be eglučių, prekybos centrą papuošė milžiniškos eglės, dekoruotos tematiką atitinkančiais elegantiškais žaisliukais. Iš viso prekybos centro papuošimui panaudota net 1000 metrų šviečiančių girliandų ir apie 300 000 LED lempučių.

Šventinę nuotaiką prekybos centre kurs ir specialūs renginiai: nuo penktadienio prasidedanti Kalėdų mugė, gruodžio 7-8 d. centre įsikurs Lietuvos dizainerių erdvė „Designer Space“ POP-UP, gruodžio 15-16 d. vyks kalėdinė šventė vaikams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA