Š. Jasikevičius po įtemptų rungtynių liejo apmaudą: lemiamu momentu – klaida kauniečių nenaudai | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius po įtemptų rungtynių liejo apmaudą: lemiamu momentu – klaida kauniečių nenaudai

delfi.lt 2018/11/22 13:35
Žalgiris.lt nuotr.

Tris ketvirtadalius rungtynių laiko Maskvoje pirmavęs Kauno „Žalgiris“ iš turtingiausio Eurolygos klubo arenos „Megasport“ grįžta nieko nepešęs – trečią pratęsimą per aštuonis turus žaidę žalgiriečiai itin apmaudžiai 97:99 krito prieš CSKA.

Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti mažiau nei 3 minutėms žaliai-balti turėjo didžiausią persvarą savo rankose (80:71), tačiau neapsigynė net nuo trijų Sergio Rodriguezo tritaškių, patys nesugebėjo surengti pergalingos atakos ir buvo pakviesti į pratęsimą. Jame lemiamą metimą iš trijų taškų zonos netaikliai švystelėjęs laisvutėlis Nate’as Woltersas netapo vakaro herojumi.

Visus laurus susišlavė net kelis karjeros rekordus – žaistų minučių (37), pataikytų tritaškių (6) ir atliktų blokų (1) – sumušęs 32-ejų metų ispanų barzdočius „El Chacho“.

Visgi svarbiausiu metu rusus už ausų tempė ne vien jis. Atskiro apdovanojimo už geriausią antraplanį vaidmenį nusipelnė mače darbavęsis sekretoriatas, o ypač jo laikrodininkas, tiksint priešpaskutinei susitikimo minutei ir CSKA itin spaudžiant laikui, nusprendęs sutrumpinti „Žalgirio“ ataką.

Koks sutapimas, kad keturios aukso vertės sekundės akimirksniu išgaravo būtent tada, kai visų dėmesys į laikrodžius būna mažiausias – Leo Westermannui vos persivarius kamuolį per aikštės vidurį.

Tuomet žalgiriečių išpuoliui skirtas laikas mistiškai ištirpo nuo 18 iki 14 sek. ir visa tai atvedė prie neparuošto, chaotiško ir skuboto derinio, kuris baigėsi tuo, kad varžovų apsuptam Brandonui Daviesui parkritus ant parketo su kamuoliu nuaidėjo sirena. Ji paskelbė „Žalgirio“ 24 sekundžių klaidą, nors iš tikro kauniečiai išnaudojo tik 20 sek. – nuo 1:14 iki 0:54 min.

Įdomiausia, kad tyčinė ar ne, bet labai grubi sekretoriato klaida turėjo įtakos ir tolesnei dvikovos eigai. CSKA išplėšus pratęsimą jį su kamuoliu rankose pradėjo šeimininkai, o ne svečiai, kaip būtų buvę, jei teisėjai tame epizode būtų užfiksavę ginčą, o ne klaidą, kurios nebuvo. Tokiu atveju pagal eiliškumą papildomas 5 min. puldami būtų pradėję ne armiečiai, o žalgiriečiai.

Žinant, kad kova ir toliau vyko taškas į tašką, šio kamuolio nuvertinti taip pat negalima. Ne veltui prieš pat prasidedant pratęsimui Šarūnas Jasikevičius prašė vyriausiojo rungtynių teisėjo iš Ispanijos Miguelio Angelio Perezo paaiškinti jam, kodėl kamuolys įteikiamas CSKA.

Arbitras Šarui parodė gestą, reiškiantį pasibaigusį atakos laiką, ir ranka parodė į komisariatą, taip pripažindamas, kad šis padarė klaidą. Š. Jasikevičius, negalėdamas tuo patikėti, skėsčiojo rankomis.

Beje, tai – ne pirma „salės pagalba“, kuria šį sezoną pasinaudojo CSKA. Socialiniuose tinkluose pasklidus žiniai apie iš „Žalgirio“ atimtas sekundes savo liūdna patirtimi Maskvoje pasidalino ir Stambulo „Daruššafakos“, kuri pralaimėjo tik 75:79, atstovai.

Pasirodo, taip pat ketvirtame kėlinyje iš turkų buvo nusuktas taškas, t. y. jis pridėtas CSKA už netaiklią baudą. Po tokios informacijos paviešinimo internautai ironizuoja, kad dabar jiems aišku, kodėl armiečiai šį sezoną dar nėra pralaimėję niekam.

Šaras neatlyžo ir oficialioje spaudos konferencijoje, kurioje trumpai pasveikino varžovus ir piktai bendravo su vietiniais žurnalistais bei patikino, kad „Žalgiris“ dėl laimėti Maskvoje jam sudarytų kliūčių atliks savo darbą už aikštelės ribų.

„Sveikinimai CSKA ir Dimitrios. Pabaigoje jie buvo šiek tiek gudresni. Nors didžiąją rungtynių dalį mes žaidėme geriau ir kontroliavome padėtį, nesugebėjome užbaigti rungtynių. Tai – mūsų šio sezono problema“, – tarė jis.

– Pernai jūs laimėjote daug tokių artimų rungtynių. Kas pasikeitė šiame sezone?, – paklausė rusų žurnalistas.

– Žaidėjai. Nepastebėjai?

– Pastebėjau, tiesiog paklausiau.

– Geriausias dalykas yra tai, kad mes sugebame pastatyti save į tokią poziciją. Tai – labai pozityvu. Mes turime išmokti, kaip laimėti. Svarbiausiais momentais mes tampame kažkiek bailūs, o geriausi pasaulio krepšininkai kaip tik suagresyvėja. Čia ir yra skirtumas. Šiandien mes taip pat parodėme tam tikrų ženklų, kad lemiamu metu galime būti agresyvūs.

– Treneri, ar nemanote, kad, atsižvelgiant į visokias kliūtis, pergalė buvo pavogta iš jūsų, nes…

– Na, jei turi nori užduoti klausimą tiesiai, tai klausk tiesiai! Aš nežinau, apie kokias kliūtis tu kalbi.

– Problemos su laikrodžiu, teisėjavimas.

– Turi omeny teisėjus? Man neleidžiama apie tai kalbėti. Mes atliksime savo darbą už aikštelės ribų.

Š. Jasikevičiaus pasirodymas spaudos konferencijoje – vaizdo įraše nuo 21:05 min.

CSKA rūbinėje po išvargtos pergalės liejosi džiaugsmas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA