Policijos pareigūnai šalikelėje kalbino vairuotojus: panašias priemones vykdys ir toliau | Kas vyksta Kaune

Policijos pareigūnai šalikelėje kalbino vairuotojus: panašias priemones vykdys ir toliau

Kauno apskr. VPK nuotr.

Ketvirtadienį, lapkričio 22 d., į darbus skubantys gyventojai Kaune, kiek atokiau nuo Taikos pr. ir Garažų g. esančios kelių sankirtos, galėjo pastebėti policijos pareigūnus, kalbinančius šalikelėje sustabdytų automobilių vairuotojus.

[galerija kiek=”4″]

Šiandien Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai dėmesį sutelkė į vieną avaringiausių kelio sankirtų Kaune ir tikrino, ar vairuotojai nekerta sankryžos, degant draudžiamam šviesoforo signalui.

„Šioje kelio sankirtoje šiemet įvyko jau keturi eismo įvykiai, kuomet buvo sužalotas žmogus. Visais atvejais eismo įvykio priežastis buvo ta, kad vairuotojas važiavo jau degant draudžiamam šviesoforo signalui. Itin dažnai labai skaudžios nelaimės įvyksta, kuomet vairuotojai nepraleidžia pagrindiniu keliu važiuojančios transporto priemonės, ar kerta sankryžą degant draudžiamam signalui. Toks kelių eismo taisyklių pažeidimas tapo beveik trečdalio visų šiemet Kaune įvykusių eismo įvykių priežastimi“, – teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra, primindamas, kad ankstyvą rytą vykdytos priemonės metu pareigūnai nustatė 5 vairuotojų pažeidimus.

Už tai, kad važiavo degant draudžiamam šviesoforo signalui, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimo kodekso 417 str. 4 d., vairuotojams gresia bauda nuo 60 iki 90 eurų, taip pat gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

Trečiadienį, lapkričio 21 d., pareigūnai savo dėmesį sutelkė į neblaivių vairuotojų kontrolę. Vėlyvą vakarą vykdytos priemonės metu Kauno apskr. VPK Kelių policijos pareigūnai patikrino apie 250 vairuotojų. Iš viso nustatyta 10 vairuotojų, vartojusių alkoholį.

Devyni vairuotojai neviršijo leistinos alkoholio normos: 0,33 prom., 0,16 prom., 0,35 prom., 0,31 prom., 0,12 prom., 0,13 prom., 0,34 prom. ir 0,07 prom. Vienam vairuotojui alkoholio matuokliu buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,52 prom.

Tikrinant vairuotojų blaivumą, buvo nustatyti du blaivūs, tačiau neturintys teisės valdyti transporto priemones asmenys. Be to, užfiksuotas neatsakingai kelyje besielgęs vairuotojas, taip pat pažeidęs kelių eismo taisykles – vairavo automobilį, nesegėdamas saugos diržo.

„Užtikriname, kad tokias ir panašias policines priemones aktyviai vykdysime ir toliau, todėl primename vairuotojams kelyje elgtis atsakingai, atsargiai ir būti kantriais. Skubėti kelyje neverta – kiekvienas norime saugiai pasiekti savo kelionės tikslą. Pėstiesiems primename taip pat kelyje būti atsargiais bei dėvėti šviesą atspindinčius elementus, atšvaitus“, – primena gyventojams Kauno apskrities policijos pareigūnai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA