Į Kauno gatves išriedėjo pirmas išmanusis siuntų automobilis | Kas vyksta Kaune

Į Kauno gatves išriedėjo pirmas išmanusis siuntų automobilis

„Skubios siuntos“ nuotr.

UPS įgaliotas atstovas Lietuvoje UAB „Skubios siuntos“ siuntas klientams Kaune pradeda pristatinėti išmaniuoju hibridiniu siuntų automobiliu „Iveco P45 PHEV“. Šis įkraunamas hibridinis automobilis Kauno mieste važiuoja be garso ir išmetamųjų dujų, o dyzelinis automobilio variklis dirba tik automobiliui važiuojant nuo siuntų paskirstymo centro iki miesto ribos arba išnaudojus energiją baterijoje.

[galerija kiek=”4″]

Kaip nurodoma įmonės pranešime spaudai, įkraunamas „P45“ kurjerinis automobilis visiškai pritaikytas kurjerio darbui: turi beraktę užvedimo sistemą, slankiojančias duris, lentynas siuntoms susidėti.

20 kWh talpos baterija vien elektriniu režimu mieste leidžia įveikti apie 30-50 km. Dėl šios technologijos automobilio variklis veikia tik važiuojant didesniais greičiais ar užmiestyje. Stabdant elektrinė pavara gamina elektros energiją ir grąžiną ją į automobilio bateriją, taip tausodama stabdžių kaladėles.

„Turime galvoti apie ateitį bei mokytis, kaip reikės dirbti, kai didžioji dalis autoparko bus elektra varomos transporto priemonės. Tai ne tik investicija į kuro sutaupymą, bet ir įgūdžių formavimą – mes manome, kad jau iki 2023 metų didelė dalis mūsų autoparko bus įkraunama hibridinė ar elektrinė, – teigė „Skubios siuntos“ vadovas Vaidotas Lašas.

– Kurjeriai, dirbantys šiuo automobiliu, savo naujuoju darbo įrankiu yra labai patenkinti – mažiau garso, gera trauka – tai, kas atrodė, kaip ateities technologija, šiandien jau yra praktiška realybė.“

Tokio tipo išmanūs hibridiniai automobiliai yra naudojami Vakarų Europoje, kur dyzeliniams automobiliams draudžiama įvažiuoti į miesto centrą dėl taršos. Šį išmanųjį hibridinį automobilį ant „Iveco“ automobilio bazės sukūrė „Elinta Motors“.

UPS kurjerių tarnyba, primenama pranešime, pasaulyje dirba daugiau nei 220 šalių ir teritorijų, kiekvieną dieną įteikia virš 20 milijonų paketų. Bendrovė turi daugiau nei 119 tūkst. automobilių, iš kurių 9,3 tūkst. naudoja alternatyvų kurą ar ateities technologijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA