Jonavos rajone nužudyto ir šulinyje paslėpto vyro budeliai išgirdo nuosprendį | Kas vyksta Kaune

Jonavos rajone nužudyto ir šulinyje paslėpto vyro budeliai išgirdo nuosprendį

Kauno apskrities VPK nuotr.

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas baigė nagrinėti netoli Jonavos nužudyto Giedriaus Valiūno bylą. Nuosprendis paskelbtas mirtiną smūgį peiliu smogusiam Denisui Bespalovui ir dviem sėbrams, kurie padėjo žudikui paslėpti kūną šulinyje.

„Kauno apygardos teismo nuosprendžiu D. Bespalovui paskirta galutinė subendrinta bausmė 10 metų ir 6 mėnesiai laisvės atėmimo pataisos namuose už BK 129 str. padarytą nusikalstamą veiką“, – teigia Gintarė Norkeliūnaitė, Kauno apygardos teismo administracijos sekretorė.

„Vieną paštyrinau, bus vienu mažiau. Svarbu, kad įrankio nėra“, – taip po nusikaltimo „15 min“ gyrėsi itin ūmaus būdo, neprognozuojamas D.Bespalovas.

Vaidas Griška ir Denisas Radionovas pripažinti kaltais pagal BK 237 str. 1 d. ir jiems paskirtas laisvės apribojimas 1 metams 6 mėnesiams, paskiriant įpareigojimus būti namuose nuo 22 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu ar mokslu.

Kaip teigia Kauno apygardos teismo atstovė, nusikaltimą įvykdžiusiesiems taip pat paskirta 140 valandų nemokamų darbų sveikatos priežiūros globos ir rūpybos įtaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis. Nuteistieji įpareigoti nemokamus darbus atlikti per 7 mėnesius nuo teismo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

„D.B., V.G., D.R. pagal BK 284 str. išteisinti, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Iš D. B. priteista beveik 20 tūkst. eurų turtinės žalos dviem nukentėjusiosioms ir 80 tūkst. eurų neturtinės žalos keturioms nukentėjusiosioms“, – faktus išdėstė G. Norkeliūnaitė.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

D. Bespalovas nuteistas už tai, kad 2017 m. kovo 5 d., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, sodyboje, esančioje Jonavos rajone, pašalinių asmenų akivaizdoje, iš anksto susitarė su V.Griška ir D.Radionovu panaudoti prieš nukentėjusįjį Giedrių Valiūną fizinį smurtą. Smurto protrūkis kilo dėl mažareikšmės dingsties – prieš tai įvykusio konflikto, rašoma „15 min“ portale.

Pirminiais duomenimis, vyrai kartu girtavo Jonavos r., Šveicarijos sen., kilus konfliktui buvusieji kartu vyrą nužudė vieno įtariamojo pirtyje ir nuvežė kūną į apleistą vietovę. Vyro lavonas antroj kovo pusėje rastas buvusioje apleistoje raketų bazėje esančiame vandens rezervuare – šulinyje. Kaip teigia Kauno apskr. VPK, narai kūną rado 2 m gylyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA