Žmogų dėl pasakyto netinkamo žodžio nužudžiusiems vyrams – paskirta mažesnė bausmė | Kas vyksta Kaune

Žmogų dėl pasakyto netinkamo žodžio nužudžiusiems vyrams – paskirta mažesnė bausmė

Kauno apygardos teismo inf. 2018/11/21 09:10
Asociatyvi / Kalėjimų departamento nuotr.

2018 m. lapkričio 20 d. Kauno apygardos teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir paskelbė nuosprendį Vytautui Matusevičiui ir Gediminui Stogevičiui, kurie pripažinti kaltais nužudymo byloje.

Kaltinamųjų teigimu, netikėtai kilusį tarpusavio konfliktą ir jų pykčio proveržį sukėlė nukentėjusiojo kalėjimo žargonu pasakytas įžeidimas. Teismas to lengvinančia aplinkybe nepripažino, tačiau skiriant bausmę įvertino.

Teismas nenustatė, kad V. Matusevičius ir G. Stogevičius būtų turėję išankstinę tyčią padaryti šį nusikaltimą, nusikaltimui padaryti nebuvo naudoti specialiai tam pritaikyti įrankiai, o tai lemia mažesnį veikos pavojingumo laipsnį.

Tačiau skelbiant nuosprendį vis dėl to atsižvelgta ir į tai, kad kaltinamųjų padarytas labai sunkus tyčinis nusikaltimas turi negrąžinamas pasekmes – dėl kaltinamųjų veiksmų gyvybės neteko žmogus.

Skiriamos bausmės tikslai – su­lai­kyti kal­ti­na­muosius nuo nusi­kals­ta­mų veikų darymo, atimti galimybę da­ry­ti naujas vei­kas bei už­tikrinti tei­sin­gu­mo prin­cipo įgy­ven­di­ni­mą. Jiems pasiekti kaltinamiesiems skir­ta baus­mės rūšis –terminuotas lais­vės atėmimas.

Atsižvelgiant į bylos aplinkybes, jos dydis nustatytas mažesnis, negu sankcijoje nustatytas šios bausmės vidurkis. Kaltinamieji nusikalstamą veiką atliko veikdami bendrininkų grupėje, kas, kaip ir abiejų kaltinamųjų girtumas, buvo pripažinta atsakomybę sunkinančiomis aplinkybėmis.

V. Matusevičiaus veiksmai buvo žymiai intensyvesni, todėl jam paskirta griežtesnė bausmė. V. Matusevičiui ir skirta 10 metų laisvės atėmimo, o G. Stogevičiui – 8 metai laisvės atėmimo, bausmes atliekant pataisos namuose. Iš abiejų pripažintų kaltais solidariai priteista atlyginti 1329,04 eurų turtinės ir 5000 eurų neturtinės žalos žuvusiojo motinai.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA