Kauno mokyklose žiaurių smūgių moksleiviai sulaukia ne pirmą kartą | Kas vyksta Kaune

Kauno mokyklose žiaurių smūgių moksleiviai sulaukia ne pirmą kartą

delfi.lt 2018/11/21 21:40
Stopkadras

Trečiadienį kilus skandalui, kai į viešumą iškilo prestižinės Kauno gimnazijos moksleivio smūgiai kastetu kitam mokiniui, žiniasklaidai pateikta daug informacijos apie agresiją Kauno mokyklose. Akivaizdu, kad tai tikrai ne vienintelis kartas, kai kentėjo vaikai.

Paviešinus įvykį Kauno gimnazijoje, skaitytojams kilo daug klausimų, vienas svarbiausių – kodėl pavojų aplinkiniams keliantis paauglys ilgai buvo toleruojamas prestižinėje gimnazijoje. Dauguma tų teiginių bent šiuo metu neįrodomi, todėl neskelbtini.

Bet dar vieno vaizdo įrašo paneigti neįmanoma – veiksmas vyksta mokykloje Kaune, berniuką muša daug didesnis paauglys. Vaizdo medžiagą DELFI atsiuntęs skaitytojas teigia, kad kumščiais švaistosi tas pats minėtosios gimnazijos moksleivis, tačiau tai dar neįrodyta.

Pirmąjį vaizdo įrašą mokyklos direktoriaus pavaduotoja DELFI pakomentavo taip: „Šis įvykis labai nemalonus, mūsų mokykloje muštynių beveik nebūna. Mokyklos vadovybė matė tą video, tai įvyko prieš kelias savaites. Filmuke užfiksuotas mušantysis berniukas jau išbrauktas iš mūsų gimnazijos sąrašų.“

Pasak pavaduotojos, ankstesniame vaizdo įraše matomas vaikinas buvo žinomas dėl elgesio problemų. Vaikinas kelis kartus įspėtas dėl rūkymo ir nevaldomo elgesio. Vienuoliktoje klasėje mokęsis vaikinas vis žadėjo taisytis, tačiau minėtos muštynės tapo paskutiniu lašu.

„Šiaip jis nebuvo labai blogas, mokėsi neblogai, buvo choristas, jo tėvai kultūringi. Nežinome, kodėl jo toks būdas. Prieš šiuos mokslo metus jis žadėjo, kad pasitaisys. Mes jam suteikėme galimybę. Tačiau jo mūsų mokykloje nebėra. Nežinau, kur jis dabar mokosi“, – teigė pavaduotoja.

Apie šį įvykį policijai nebuvo pranešta, nors teisėsauga patikino, kad situacija jau domisi. Pareigūnams, atrodo, nebuvo pranešta ir apie kitą įvykį.

Kaip nurodo DELFI, įstatymai neleidžia viešinti vaizdo medžiagos, kurioje galima atpažinti nepilnametį, net jei uždengiamas jo veidas. Tačiau antrajame vaizdo įraše nėra detalių, pagal kurias būtų galima identifikuoti nepilnamečius. Šioje medžiagoje užfiksuota, kaip nokautuojamas galva žemesnis berniukas, fone girdėti paauglių balsai „dar, dar, dar!“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA