Fiksuoja skaitytojas: asfaltą darbininkai Kaune supylė tiesiai į balą | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojas: asfaltą darbininkai Kaune supylė tiesiai į balą

Stopkadras

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė kauniečio padarytas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuoti abejotinos kokybės dangos tvarkymo darbai. Nors akivaizdu, kad remontuojamoje duobėje gausu vandens, į ją kaip niekur nieko pilamas karštas asfaltas.

„Gerai, kad dirbame, bet ar būtina dirbti bet kaip?“ – Dirvos gatvės kieme, šalia atliekų konteinerių, įamžintu vaizdu stebėjosi Tomas. Jis pridūrė ant darbininkų nugarų matęs „Kauno švaros“ logotipus.

Įraše matyti trys vyrai, plušantys prie nemažos duobės. Užpildant dangoje išdaužytą ertmę, aplink taškosi baloje tyvuliavęs „ežerėlis“, o du darbininkai uoliai skirsto ir lygina karštą asfaltą.

Išsiuntus užklausą „Kauno švaros“ atstovams, komentarą dėl lopomų balų „Kas vyksta Kaune“ pateikė kauniečių aptarnavimo centro „Mano Kaunas“ vadovė Kristina Martinėnienė.

Ji nurodė, kad lapkričio 14 d., kai užfiksuotas vaizdo įrašas, buvo remontuojamos avarinės išdaužos Žaliakalnio seniūnijoje. „Užklausėjas pažymėjo, kad buvo atliekamas įvažos remontas Dirvos g., tačiau ten tik pačiomis mažiausiomis sąnaudomis taisytos avarinės išdaužos“, – aiškino K. Martinėnienė.

„Mano Kaunas“ vadovės teigimu, kadangi praėjusį trečiadienį nelijo, darbininkai esą negalėjo asfalto pilti į balą. Be to, jeigu vandens išdaužose būna, prieš užtaisant jis išstumdomas šluotomis – visgi K. Martinėnienė visiškai neatmetė galimybės, kad duobė nebuvo sausa.

„Svarbu, kad tai ypatingos reikšmės darbų kokybei nesudaro, kadangi į duobes pilamas 150 laipsnių temperatūros asfaltas, kuris išgarina esančią drėgmę. Šis duobių užtaisymo būdas yra laikinas, prieš atliekant kapitalinius įvažų remontus, tačiau lopai gali tarnauti 2-3 metus“, – dėstė „Mano Kaunas“ vadovė.

Šie darbai, kaip informavo K. Martinėnienė, atliekami Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus užsakymu.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA