Šalia būsimo M. K. Čiurlionio koncertų centro privati bendrovė investuos 50 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Šalia būsimo M. K. Čiurlionio koncertų centro privati bendrovė investuos 50 mln. eurų

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

SBA grupės nekilnojamojo turto (NT) inovacijų bendrovė „Urban Inventors“ įsigijo sklypą prie Kauno miesto savivaldybės planuojamo statyti M. K. Čiurlionio koncertų centro. Pagal miesto patvirtintą bendrąjį planą, šalia Nemuno salos esančiame 2,5 ha plote planuojama plėtoti išskirtinį verslo centrų kompleksą, kuris darniai įsilies į visą kairiojo kranto plėtros koncepciją.

„Vieta, kurioje įsigijome sklypą, yra itin perspektyvi. Pagal patvirtintą Kauno miesto plėtros kryptį, šioje vietoje kairysis Nemuno krantas atgis ir taps nauju miestiečių traukos centru, kuriame derės unikalūs laisvalaikiui ir darbui skirti statiniai. Prisidedame prie šios darnios miesto plėtros ir kartu kurti išskirtinį moderniojo Kauno veidą“, – sakė „Urban Inventors“ generalinis direktorius Lionginas Šepetys.

Pasak jo, žinomų architektų grupė jau atliko didelį darbą projektuodama bendrą šios pakrantės vietos koncepciją. Be M.K. Čiurlionio koncertų komplekso šioje vietovėje suplanuotas naujas tiltas per Nemuną, kuris susisiekimą su šia miesto dalimi gyventojams padarys gerokai patogesnį. Savo ruožtu, detaliai plėtodama projektą naujajame sklype prie O. ir H. Minkovskių gatvės „Urban Inventors“ stengsis išlaikyti vieningą stilių ir architektūrinių idėjų tąsą. Ilgainiui čia numatoma sukurti maždaug 50 tūkstančių kvadratinių metrų ploto verslo centrus su išskirtinėmis darbo erdvėmis. Planuojama, kad investicijos į projektą viršys 50 milijonų eurų, tačiau visas jų mastas paaiškės patvirtinus detalią koncepciją.

„Pagal mastą Kauno rinkoje šis projektas bus tikrai reikšmingas, tad jį plėtosime etapais, o realius statybos darbus pradėsime tuomet, kai turėsime garantijas dėl būsimų klientų, kurie galimybe dirbti išskirtinėje vietoje domisi jau dabar“, – sakė L. Šepetys.

Jo teigimu, pastaruoju metu Kaunas yra perėmęs NT rinkos vėliavnešio rolę, ypač – naujų verslo centrų segmente. Tai lemia miesto žingsniai kuriant palankią aplinką investicijoms ir miesto infrastruktūros plėtrai, todėl tikimasi, kad duotas geras tonas ir sprendimų priėmimo greitis toliau padės išlaikyti laikinosios sostinės veržlumą.

„Būsima M. K. Čiurlionio koncertų centro ir upės kaimynystė įpareigoja. Tad rengdami šio sklypo koncepciją, liksime ištikimi savo strateginei krypčiai – kurti unikalios architektūros ir technologiškai pažangius pastatus skiriant ypatingą dėmesį jų darniai integracijai į supančią aplinką. Sieksime, kad ši vieta taptų visuomenei patrauklia pasaulinio lygio urbanistikos sprendimų erdve“, – teigė L. Šepetys.

SBA grupei priklausanti NT inovacijų bendrovė „Urban Inventors“ Kaune prie Neries plėtoja inovatyvų projektą „Kauno Dokas“, o Vilniuje „Green Hall“ verslo slėnį, taip pat šalia Neries. Be to, bendrovei priklauso ir šiuo metu Kauno centre plėtojamas „BLC verslo lyderių centro“ projektas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA