Į akistatą pirmą kartą stojo A. Maldeikienė ir G. Nausėda: jūs „durninate“ tautą | Kas vyksta Kaune

Į akistatą pirmą kartą stojo A. Maldeikienė ir G. Nausėda: jūs „durninate“ tautą

DELFI nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Pirmadienį du stiprūs kandidatai į Lietuvos Respublikos Prezidento postą pirmą kartą surems ietis. Ekonomistas Gitanas Nausėda yra net atsisakęs dalyvauti vienoje televizijos laidoje, nes ten dalyvavo Aušra Maldeikienė, bet šį kartą abu posto siekiantys politikai susėdo vienoje studijoje.

Kaip nurodoma DELFI publikuotame LNK pranešime spaudai, šios dienos laidoje „Yra, kaip yra“ abu kandidatai nevengs kandžių replikų vienas kito atžvilgiu. A. Maldeikienė laidoje sakys, kad už G. Nausėdą balsuos tie, kurie neprisimena istorijos. Anot jos, G. Nausėda dabar neigia viską, ką yra sakęs anksčiau ir ruošiasi kovoti su sistema, kurią pats atstovavo ir stiprino.

Tuo metu G. Nausėda laidoje kalbės, kad A. Maldeikienės vertinimai yra niekam neįdomūs: „Jūs politikoje esate vienui viena. Jūs „durninate“ tautą ir kalbate lozungais. Jūs parazituojate.“

Ekonomistas laidoje kalbės, kad didžiausia problema šiuo metu Lietuvoje – socialinė bei regionų atskirtis ir ekonominė situacija. G. Nausėda teigia, kad dabar gyvename tarsi užburtame rate – algos regionuose mažos, kainos tokios pat kaip ir mieste, švietimas prastas, todėl vaikai negali įstoti į jokį universitetą ir taip prasideda skurdas.

Anot G. Nausėdos, kalbos jog prezidento galio mažos, neteisingos. Jo manymu, prezidentas gali daug, tačiau Gitanas pastebi, kad Lietuvoje politikai stokoja pagarbos prezidento institucijai.

A. Maldeikienė laidoje tvirtins, kad G. Nausėda kalba tai, ką nori girdėti žmonės, jis niekada nešneka apie dalykus iš blogos pusės. Seimo narė teigia, kad dabar ekonomistas kalba tai, apie ką ji kalbėjo prieš daugelį metų, tik tuomet iš viso to jis šaipėsi. Parlamentarė įsitikinusi, kad valstybėje bus gera gyventi tik tuomet, kai gerai dirbs viešasis sektorius ir išsilavinę žmonės galės užsidirbti.

Ryšių su visuomene specialistas Mykolas Katkus laidoje kalbės, kad šiuo metu pasakyti, kuris kandidatas į prezidentus yra favoritas – labai sunku, kadangi net 40 proc. rinkėjų nėra apsisprendę už ką atiduotų savo balsą. Anot jo, Jungtinėse Amerikos Valstijose šis skaičius siekia vos 10–20 procentų.

M. Katkus sakys, kad A. Maldeikienė turi savo rinkėją, kuriam patinka griežtumas, tuo metu G. Nausėda yra populiarius visuomenėje ir viešumoje yra matomas jau ne vienerius metus. Politikos apžvalgininkas teigia, kad G. Nausėda kandidatuoti į Prezidento postą galėjo ir 2008-aisiais, kuomet buvo ypač didelis visuomenės palaikymas šiam kandidatui.

Viešųjų ryšių eksperto teigimu, dabar reikia laukti premjero Sauliaus Skvernelio ir Kauno mero Visvaldo Matijošaičio sprendimų, kurie taip pat yra vieni iš rinkimų favoritų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA