LKL kovos: žalgiriečiai krepšinio aikštelėje varžovus iš Šiaulių „sumalė į miltus“ | Kas vyksta Kaune

LKL kovos: žalgiriečiai krepšinio aikštelėje varžovus iš Šiaulių „sumalė į miltus“

DELFI nuotr.

Kovas „Betsafe–LKL“ čempionate tęsiantis Kauno „Žalgiris“ sekmadienio vakarą savų žiūrovų akivaizdoje egzaminavo svečius iš Šiaulių. Dvikovos „Žalgirio“ arenoje ginčo kamuolys bus išmestas pavakarį. Žalgiriečiai visas rungtynes išliko čempionai ir triuškinančiu skirtumu nugalėjo krepšininkus iš Šiaulių.

[galerija kiek=”20″]

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai namuose išplėšė pergalę rezultatu 102:61.

Rungtynes žvaliau pradėjo svečiai, kurie jau po trijų minučių pirmavo 2:9. Netrukus žalgiriečių puolimą išjudino Thomaso Walkupo tritaškis, Pauliaus Jankūno baudų metimai ir Mariaus Grigonio tolimas šūvis – 10:9. Veržliai sužaidęs T.Walkupas užbaigė ataką „2+1“, o Leo Westermannas vieną po kito smeigė du tritaškius (20:11). Pirmąjį kėlinį užbaigė Lauryno Biručio baudų metimai, Edgaro Ulanovo dvitaškis iš vidutinio nuotolio ir Artūro Milaknio greitas antpuolis – 26:13.

Antrojo kėlinio pradžioje puikiai atkarpą sužaidė Derrickas Waltonas. Iš pradžių jis perdavimais prie trijų taškų linijos surado E.Ulanovą ir A.Milaknį, o po to pats pelnė 7 taškus, tarp kurių dar įsiterpė ir Antano Kavaliausko dvitaškis – 41:20. A.Kavaliauskas pasižymėjo ir galinga ataka su pražanga, varžovų gynybą įveikė M.Grigonis, kėlinio pabaigoje 4 baudas realizavo Brandonas Daviesas ir prieš didžiąją pertrauką „Žalgiris“ pirmavo 50:26.

Nors pirmuosius trečiojo kėlinio taškus pelnė „Šiauliai“, po to net 14 iš eilės rinko kauniečiai. Nesustabdomai žaidė B.Daviesas, pasižymėjęs metimais iš įvairiausių situacijų. Po jo perimto kamuolio ir slalomo per visą aikštę „Žalgiris“ pirmavo 64:28, o po A.Milaknio metimo minant tritaškio liniją skirtumas išaugo iki 40 taškų (70:30). Visą kėlinį be keitimų žaidęs D.Waltonas vieną po kito dalijo perdavimus, po kurių A.Milaknis ir A.White‘as smeigė tritaškius, L.Birutis įmetė iš po krepšio – 78:40.

Ketvirtąjį kėlinį pradėjo M.Grigonio prasiveržimas, o po to taškus rinko L.Biručio ir A.Kavaliausko duetas, pelnęs 15 „Žalgirio“ taškų iš eilės (95:57). Iki tol rezultatyvius perdavimus dalinę L.Westermannas (iš viso 8 rez. perd.) ir D.Waltonas (11 rez. perd.) pasižymėjo dvitaškiais, o tašką rungtynėse padėjo Antanas Kavaliauskas, pataikęs tritaškį ir pelnęs šimtąjį komandos tašką – 102:61.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA