Kauno rotušė nušvito svarbią reikšmę nešančia žinute | Kas vyksta Kaune

Kauno rotušė nušvito svarbią reikšmę nešančia žinute

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo Povilo nuotr.

Kaip jau rašė portalas „Kas vyksta Kaune“, sekmadienio vakarą miesto senamiestyje sužibo žvakelių šviesų žiburiai. Šiandien, lapkričio 18 d., minima Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti. Dėl šios priežasties Kauno rotušės aikštėje žybčiojo žvakių liepsnos, o rotušės pastatas žaižaravo iš tolo šviečiančiu svarbiu žodžiu: „Neužgesk!“ ir į tolį nusidriekiančio kelio vaizdu.

Kauniečiai savaitgalio vakarą buvo kviečiami kartu išreikšti solidarumą ir dvasinį palaikymą, skirtą šeimoms, kurios išgyvena netektis dėl eismo įvykiuose prarastų savo šeimos narių, draugų, pažįstamų.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Povilas dalijasi keletu vykstančios akcijos Kaune nuotraukų, kuriose užfiksuotos jaudinančios ir prasmingos akimirkos, priverčiančios susimąstyti apie kiekvieno žmogaus laikinumą ir gyvybės trapumą. Vos vienas neatsargus veiksmas kelyje gali užgesinti gyvenimą.

Primename, jog pagrindinis šios atmintinos (simbolinės) dienos tikslas – dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į kiekvieno asmeninę atsakomybę už savo elgesį kelyje, Kelių eismo taisyklių laikymąsi, kad būtų išvengta beprasmių aukų.

Kauno Arkikatedroje Bazilikoje buvo laikomos šv. Mišios, skirtos žuvusiems eismo įvykiuose atminti. Taip pat 18:00 – 21:00 val. – Kauno apskr. VPK pareigūnai Rotušės aikštėje kauniečius bei miesto svečius pakviečia uždegti simbolinę atminimo žvakelę, skirtą tragiškai žuvusiems kelyje, bei suteikia galimybę susipažinti su naudojama technika tarnyboje, policijos tarnybiniais automobiliais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA