Tarnybos padėti nepanoro: vaikinai su „BMW“ naktį išgelbėjo senolę (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Tarnybos padėti nepanoro: vaikinai su „BMW“ naktį išgelbėjo senolę (papildyta)

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Asmeninėje socialinio tinklo paskyroje kaunietė Virginija pasidalijo jaudinančia istorija, kurios dalimi tapo jos pačios sūnus ir Kauno ne itin gerai pažinoję kiti jaunuoliai. Vaikinai suvienijo jėgas ir neliko abejingi, kaip manoma, naktį paklydusiai senolei. Po ilgų įkalbinėjimų sėsti į automobilį, garbaus amžiaus moteris buvo saugiai parvežta namo. Kitu atveju, gal šiandien Janinos inicialai jau būtų įrašyti į policijos suvestines – „rastas sušalusios moters kūnas“, – spėlioja moteris.

Pasak Virginijos, šiąnakt, lapkričio 17 dieną, šiek tiek po vidurnakčio, jos sūnus važiavo IX forto gatve Kaune, Giraitės link, ir pamatė pakele einančią vienmarškinę močiutę. Vyras sustojo pasidomėti, kas atsitiko, kodėl ji taip lengvai apsirengusi, kur vaikšto pusnuogė naktį, kai šitaip šalta?!“, – mintimis apie kilniaširdį sūnaus poelgį socialiniame tinkle dalijosi kaunietė.

Jos teigimu, kaip tik tuo metu stabtelėjo ir pro šalį  važiavęs „BMW“ automobilis.  Iš jo išlipo du vaikinai. Visi trys jaunuoliai ėmė klausinėti, kas močiutei nutiko, kodėl ji naktį viena ir tik maikute apsirengusi vaikšto. Močiutė sutrikusi, sakė: „einu namo, į Mosėdžio gatvę“. Nors ėjo visiškai kita kryptimi, ir buvo jau maždaug už poros kilometrų nuo savo namų, – sūnaus pasakotas šią naktį nutikusios istorijos detales dėstė Virginija.

„Vaikinai pasisiūlė ją parvežti į namus, bet ji nesutiko, – bijojo lipti į nepažįstamų vyrų mašiną. Tada vaikinai nusprendė paskambinti pagalbos telefonu 112, tikėdamiesi pareigūnų pagalbos. Deja, gavo atsakymą, kad šitoje situacijoje patys močiute pasirūpintų. Ką daryti? Vaikinai šiaip ne taip įkalbėjo močiutę sėsti į automobilį ir vadovaudamiesi navigacijos duomenimis, nuvežė ją į namus“, – tvirtino ji.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams moteris teigė, jog minėtieji „BMW“ automobiliu važiavę vaikinai buvo ne kauniečiai, gerai nepažinojo miesto. Todėl jos sūnus rodė kelią iki senolės namų, važiuodamas priekyje, adresu, kurį ji pati nurodė, o pastarasis automobilis sekė iš paskos.

Atvykus į kelionės tikslo vietą, iš kito buto išėjo kaimynė, matyt, susidomėjusi, kas naktį važinėja po svetimą kiemą. Jaunuoliai paklausė, ar šiame name gyvena ši močiutė. Kaimynai ją atpažino, nustebo – „O, Janina, kaip tu čia!?“, – kalbėjo kaunietė.

Nors senolė į viską, kas vyko, reagavo neutraliai, tenykščiai gyventojai padėkojo vaikinams už pagalbą. Į namus sėkmingai sugrąžinta moteris atrodė esanti apie 80 metų amžiaus. Ji galimai buvo pasiklydusi ir serganti, spėjo Virginija.

„Daug kas galvoja, kad jei vaikinai sėdi „BMW“ automobilyje, jie – blogi. Mano sūnus, kad įtikintų močiutę, jog nieko blogo jai nenutiks, jei vyks kartu, dar ir darbo pažymėjimą parodė. Nors tikriausiai senolė to nesuprato, vis tiek visų bijojo. Tačiau, laimei, viskas baigėsi gerai“, – šypteli kaunietė.

Ačiū vaikinams, kad pasirūpino močiute. O, jei būtų visi abejingai pravažiavę pro šalį? Gal šiandien Janinos inicialai jau būtų įrašyti į policijos suvestines – „rastas sušalusios moters kūnas“, – pridūrė ji.

Papildyta: antradienio popietę į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi ir Bendrojo pagalbos centro (BPC) atstovai.  Jie, reaguodami į aprašytą situaciją, surado anksčiau minėto skambučio įrašą duomenų bazėje ir teigia, kad situacija buvo kiek kitokia.

Ši situacija, pasak BPC atstovės viešiesiems ryšiams Vilmos Juozevičiūtės, yra puikus pilietiškumo ir bendruomeniškumo pavyzdys, kai jaunuoliai pasirūpino pasiklydusia senute, palydėjo ją iki namų. Moteriai nereikėjo šalti ir laukti lauke, kol į įvykio vietą būtų atvykęs policijos ekipažas, o ribotos policijos pajėgos galėjo būti nukreiptos ten, kur tuo metu jos galbūt buvo reikalingesnės.

Tiesa, moteris komentuoja, kad operatorė, gavusi skambutį, įvairiais klausimais ištyrė situaciją ir tik įsitikinusi, kad vaikinai saugiai palydės senolę į namus, kurie, kaip darbuotoja suprato, yra gretimoje gatvėje, baigė pokalbį neišsiųsdama specialiųjų tarnybų, bet primindama, kad iškilus kokiai nors kliūčiai, dar kartą skambintų 112.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA